15/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Lokalni-odgovor-humanitarna-akcija-Da-vrtici-disu-prenosi-Objektiva.rs

Lokalni odgovor pokrenuo akciju nabavke prečišćivača vazduha “Da vrtići dišu”

Autor 16/08/2023

Udruženje građana Lokalni odgovor iz Valjeva pokreće humanitarnu akciju za nabavku prečišćivača vazduha za valjevska obdaništa pod nazivom DA VRTIĆI DIŠU.

Info veče o akciji za građane i predstavnike brojnih pozvanih preduzeća biće održano u petak, 18. avgusta, od 18 časova, u Holu Centra za kulturu.

Problem dugotrajnog prekomernog zagađenja vazduha u Valjevu svima je veoma dobro poznat. Rešenja postoje, ali zahtevaju veću angažovanost lokalne i republičke vlasti i dosta vremena. Za to vreme građani Valjeva trpe posledice i povećava se broj oboljenja koje su u vezi sa zagađenim vazduhom, a najosetljiviji su stariji i deca. Zbog toga je Lokalni odgovor rešio da pokrene lokalnu zajednicu da  zaštiti najmlađe sugrađane bar dok su u vrtiću, nabavkom prečišćivača vazduha.

U okviru kampanje počelo je slanje poziva za podršku jednom broju valjevskih kompanija i uspostavljanje direktnih kontakata sa njima, što će biti nastavljeno tokom avgusta i septembra. Osim uplate donacije na račun udruženja, preduzeća se mogu odlučiti i da sama kupe prečišćivače. O svemu tome javnost će biti transparentno i redovno obaveštavana, navodi Lokalni odgovor iz Valjeva.