13/06/2024
Najnovije vesti
Biciklistički klub SPUTNJIK Valjevo Objektiva.rs

MAESTRALNA POBEDA BOGDANA ANGELOVSKOG (i video-finiš trke)

Autor 24/04/2022

Najbolji valjevski biciklista, višestruki šampion države i član kadetske reprezentacije naše zemlje Bogdan Angelovski kao predstavnik BK SPUTNJIK Valjevo, na drugom Kupu Srbije, održanom u subotu, na “kraljevskoj” drumsko-brdskoj stazi nedaleko od Čačka, maestralnom vožnjom deklasirao je sve svoje rivale i ostvario prvu pobedu u ovoj sezoni.

U najzanimljivijoj trci dana, on je sa još tri takmičara uspeo da se odvoji u prvoj grupi, koja je u odnosu na sve reprezentativce ostvarila prednost od skoro tri minuta i u briljantnoj završnici, snagom volje i mišića koji su u 2022. godini prešli već 2.000 kilometara, maestralnom sprintom nadvisi svoje rivale u donese ogromnu radost za sve ljubitelje biciklizma u gradu na Kolubari. Osvajanjem ove zlatne medalje on je ponovo izborio mesto u reprezentaciji Srbije koja će narednog vikenda učestvovati na jakoj međunarodnoj trci u Sloveniji.

Finiš biciklističke trke i pobeda Angelovskog u gotovo foto finišu. – YouTube

U istoj kategoriji, ostvaren je dupli trijumf, jer su njegovi klupski drugovi, braća Igor i Stefan Davidov osvojili 8. i 10. mesto što je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf i u ekipnoj konkurenciji.

I ostali članovi BK SPUTNJIK su ostvarili zapažene rezultate u svojim trkama.

Poletarka Natalija Kulinčević bila je druga .a Natalija Tošić, prvi put na “drumaškoj” bicikli bila je treća, baš kao i odlični mlađi poletarac Sava Starčević.

Posebno treba istaći uspeh kadetkinje Nikolije Kulinčević koja je ove godine jednostavnost “eksplodirala”, pa osvajanje bronzane medalje predstavlja potvrdu dugog i upornog rada što je primetila i selektor ženske reprezentacije koji je mladu Valjevu uvrstila na spisak reprezentacije.

Mlađi poletarac Stefan Simović osvojio je odličnu četvrtu poziciju a Pavle Tošić, iako na MTB biciklu, bio je oko 15. mesta, ali prema nezvaničnim rezultatima upravo ovi plasmani su doneli još jedno zlato u ekipnoj konkurenciji za BK SPUTNJIK.

Mlađa kadetkinja Mila Starčević je u svojoj prvoj drumskom trci stigla do petog mesta, kao i poletarac Lazar Angelovski dok je Marko Ćesarević bio u sredini grupe. Veliku borbenost pokazao je mlađi kadet Dimitrije Jezdić koji je sa svojim MTB biciklom, iako su svi drugi vozili “drumaše” solidno završio trku i ostvario plasman oko 15. mesta što je pravi podvig i podstrek za dalji rad.

I ovoga puta deo takmičara zbog praznika i bolesti nije učestvovao na ovom takmičenju, ali rukovodstvo kluba i roditelji su zadovoljni ostvarenim rezultatima jer sve to pokazuje da mladi vole ovaj težak i zanimljiv sport i da je nakon višedecenijskog tavorenja, novi klub doneo novu energiju i već stasavaju budući olimpijci i šampioni na ponos našeg grada.

Sledećeg vikenda voze se dva kupa Srbije i to u subotu MTB na Fruškoj gori i drumski na stazi autodroma Beranovac pored Kraljeva.

Teksti i foto- Zoran Jelić, BK Sputnjik