13/06/2024
Najnovije vesti
8. april Međunarodni dan Roma romska zastava prenosi Objektiva.rs iz Valjeva

MEĐUNARODNI DAN ROMA

Autor 08/04/2023

Na zgradi Gradske uprave Valjevo se viori romska zastava, povodom 8. aprila – Međunarodnog dana Roma.

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je uoči Međunarodnog dana Roma – 8. aprila, čestitao praznik svim sugrađanima romske nacionalnosti i sastao se sa izvršnim direktorom Asocijacije koordinatora za romska pitanja Draganom Gračaninom, predstavnicama Centra za integraciju Roma Marijom Vesić i Danijelom Janković i Ljiljanom Krstić, službenicom Gradske uprave, zaposlene po projektu „Povećanje zapošljivosti visokoobrazovanih Roma u Srbiji“.

Predstavnici romske zajednice su upoznali gradonačelnika sa izazovima sa kojima se susreću, ali i sa rezultatima koji su ostvareni po pitanju poboljšanja života Roma u našem gradu.

Valjevo spada u gradove koji prednjače po pitanju unapređenja položaja romske populacije, a sa predstavnicima romske zajednice se razgovaralo o projektima koji će biti uskoro realizovani i koji će doprineti rešavanju problema, kao što su zapošljavanje, obrazovanje, stanovanje, ali i infrastrukturno opremanje naselja u kojima žive.

Gosti su se zahvalili gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću i poželeli da se dobra saradnja nastavi i u budućnosti, kako bi Romi u našem gradu bili u potpunosti integrisani u naše društvo.