04/03/2024
Najnovije vesti

MEMORIJAL SLOBODAN LAZIĆ CIMER

Autor 12/09/2021

U znak sećanja na proslavljenog valjevskog trenera i boksera Slobodana Lazića Cimera, juče je na gradskom trgu održan prvi memorijal u njegovu čast. Veliki broj ljubitelja boksa imao je priliku da vidi 12 mečeva u raznim kategorijama, kao i jedan ženski meč, uz učešće takmičara iz Zvornika, Loznice, Tuzle, Šapca, Beograda i Valjeva.

Memorijal su uveličali svojim dolaskom i proslavljeni reprezentativci Jugoslavije Slobodan Kačar, Dragan Vujković, Mirko Puzović i Živorad Jelesijević.

Slobodan Lazić Cimer preminuo je prošle godine, nakon kratke bolesti, a u svojoj impresivnoj karijeri među najveće uspehe ubrajaju se četiri medalje Jugoslovenskih boksera na Olimpiskim igrama u Los Anđelesu 1984 godine. Lazić je tada bio trener reprezentacije Jugoslavije.

Na memorijalu je viđeno više zanimljivih borbi, posebno u mlađim uzrastima. Predrag Damnjanović iz BK Metalac naglašava da je cilj kluba rad na omasovljavanju mladih kategorija uz želju da za par godina Metalac ima ekipu sastavljenu uglavnom od domaćih boksera.

Najboljim učesnicima uručeni su pehari i priznanja, po kategorijama: za najboljeg mladog boksera proglašen je Dušan Stanković iz BK Šabac; bokser – Luka Mihajlović, član BK Milenko Pavlović; tehničar – Alija Mesić iz BK Sloboda, Tuzla; najbolja bokserka je Dragana Jovanović, članica BK Obilić iz Zvornika i za najborbenijeg je izabran Strahinja Novičić iz BK Voždovac.

Foto Dragan Krunić