17/07/2024
Najnovije vesti
FOTO IZVOR Popučanski narodni festival 16 06 2024 prenosi objektiva.rs vesti Valjevo kolubarski region News Serbie

“Miholjski susreti sela” u Popučkama

Autor 15/06/2024

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ održaće se u nedelju, 16. juna 2024. godine na terenu FK Polet u Popučkama. Svečano otvaranje, drugog po redu “Popučanskog narodnog festivala” planirano je u 12 časova, obraćanjem ministra za brigu o selu, Milana Krkobabića i gradonačelnika Valjeva, Lazara Gojkovića.

Prema navodima organizatora, pripremljen je celodnevni program ispunjen zabavnim aktivnostima iz oblasti kulture i sporta, od 10 do 18 časova. Zanimljivost “Popučanskog narodnog festivala” predstavlja mogućnost učešća publike u programu manifestacije.

Manifestaciju počinje u 10 časova turnirom u malom fudbalu i nadmetanjem kulinara u pripremi gulaša i jela po izboru – Gastro fest.

Na velikoj sceni u 12 sati nastupiće folklorni ansambli i horovi. Gosti festivala moći će da se oprobaju i u “Kafanskim igrama” – domine, tablić, šah i pikado.

Najmlađe posetioce i ove godine očekuje maskembal, čiji početak je planiran za 14 časova. Uz maskembalsku šetnju svih učesnika i zabavu uz animatore, biće izabrana najlepša maska festivala, najoriginalnija, najbolja grupna maska, te najbolje maskirani najmlađi učesnik.

I ovogodišnji “Popučanski narodni festival” imaće svog harambašu. Početak nadmetanja za ovu laskavu titiulu planiran je za 16 časova, a poneće je onaj koji bude najveštiji u disciplinama bacanje kamena s ramena, skoku u dalj, navlačenju klipka, obaranju ruku, nadvlačenju konopca (ekipa od šest učesnika). Program će voditi prošlogodišnji pobednik – harambaša Zoran Božović.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada palnirana je za 18 časova, nakon čega sledi muzičko zabavni program.

“Miholjski susreti sela” su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se u saradnji sa gradovima i opštinama širom Srbije realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima. U orgnizaciji manifestacije ove godine učestvuje 113 lokalnih samouprava među kojima je i grad Valjevo, uz čiju podršku meštani Popučaka organizuju ovaj događaj.