29/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Monarhistički klub Valjevo poziva na poštovanje
FOTO-IZVOR-Monarhisticki-klub-Valjevo-Milan-Petrovic-prenosi-Objektiva.rs-vesti

Monarhistički klub Valjevo poziva na poštovanje

Autor 07/05/2024

Milan Petrović, predsednik Monarhističkog kluba Valjevo u saopštenju za javnost pored ostalog napominje da su u kampanji za listu Ujedinjena patriotska opozicija (UPO) čiji je nosilac dr Branimir Nestorović.

„Hrišćanstvo i Srpska pravoslavna crkva vekovima opstaju i temelje se na verovanju u Vaskrs. Valjevo je jedan od gradova koji su utemeljili i očuvali srpski jezik, kulturu, prosvetu, vojsku, crkveni, privredni i politički život. Jednom rečju, Valjevo je matica srpskog nacionalnog, državnog i građanskog identiteta.

U vreme velikih smutnji i udara na sve temeljne hrišćanske, pravoslavne i srpske tradicionalne vrednosti koje su sabrane u srpski način života u porodicama, pozivamo sve političke grupacije koje  će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u našem gradu da neodustajno radimo na vaskrsu gospodstva, sabornosti i tolerancije, istinskih sloboda govora, okupljanja i delovanja jer mi smo carski narod a ne neka veštačka i politička nacija.

Nikada ne smemo zaboraviti da su rodbinske, kumovske i komšijske veze bitnije od svake ideologije.

Između nas treba da postoji nadmetanje u idejama, programima i po tome ko će ponuditi bolje kadrove koji mogu da donesu blagostanje, mir i napredak svakom muškarcu, ženi i svakoj porodici u Valjevu, kako u gradu tako i u selima.

Monarhistički klub Valjevo koji okuplja nacionalno demokratske, ravnogorske i četničke,  pojedince i organizacije, u kampanji za listu Ujedinjena patriotska opozicija čiji nosilac liste je Dr Branimir Nestorović, delovaće u skladu sa ovim principima.

Poznajući naše sugrađane, predstavnike lokalnih medija i učesnike u političkom nadmetanju koje nas očekuje do 2. juna, verujem da će to biti i njihovi principi i način delovanja.

Hristos Vaskrse!“