18/05/2024
Najnovije vesti
Muzička škola Živorad Grbić Valjevo Objektiva.rs

Upis učenika u Muzičku školu

Autor 07/05/2024

Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu,  otvara vrata za sve valjevske mališane koji  će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2024/2025. godini.

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 128 učenika u prvi razred  osnovne muzičke škole i to: 81 učenik – matična škola Valjevo; 20 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica; 15 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac; 12 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Osečina.

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta. Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente klarinet, saksofon i truba.

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji,  a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred  osnovne muzičke škole,  a u školskoj 2024/2025. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 75 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici, Lajkovcu i Osečini.

Muzička škola “Živorad Grbić” i pored činjenice da nije obavezna ,  ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana  u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu i Osečini, navodi direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.  

MŠ Živorad Grbić će tokom maja realizovati promotivnu kampanju sa simboličnim nazivom „Naštimuj stvarnost… “ na facebook i instagram stranici škole kao i na You Tube kanalu škole.

I ove godine, koncertna sala škole će polovinom maja biti otvorena i muzikom učenika škole ozvučena kroz realizaciju promotivnih koncerata za sve zainteresovane osnovce uzrasta od 7 do 10 godina, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa osnovnim školama u Valjevu, Mionici, Osečini i Lajkovcu.

Maj je i mesec obeležavanja rođendana valjevske muzičke škole i samim tim idealno vreme za promociju svega onog što smo postali za 70 godina uspešnog trajanja. Svi naši majski koncerti imaće i promotivni karakter, tj. zainteresovana publika će pored muzike naših učenika imati priliku da se kroz promo materijal i živu reč naših nastavnika upozna sa muzičkom školom.

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 24. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole www.muzika.edu.rs , na kojem mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu .

Prijemni  ispit za upis u osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu,  u  periodu od 7. do 14. juna. u prostorijama muzičke škole, odnosno u izdvojenim  odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom. Dovoljno je da svi mališani zainteresovani za polaganje,  pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru.  Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: muzika.valjevo@gmail.com .