24/05/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-Republicko-tkmicenje-istorija-Pozarevacka-gimnazija-nagrade-Valjevska-maj-2023. FOTO privatna arhiva

Nagrade sa republičkih takmičenja za učenike Valjevske gimnazije

Autor 23/05/2023

Proteklog vikenda, u subotu, 20. maja 2023. godine održana su državna takmičenja iz istorije i latinskog jezika na kojima su zablistali učenici Valjevske gimnazije Đurđa Simić, Katarina Gošnjić i Bogdan Petrović.

Na Republičkom takmičenju iz istorije održanom u Požarevačkoj gimnaziji učestvovalo je 330 učenika srednjih škola iz cele Srbije. Učenice Valjevske gimnazije su ostvarile izuzetan uspeh. Đurđa Simić III3, osvojila je prvo i Katarina Gošnjić III8, drugo mesto, pod mentorstvom profesorki istorije, Snežane Urošević i Ružice Stefanović.

Istog dana na Filozofskom fakultetu u Beogradu održano je Republičko takmičenje iz latinskog jezika gde je drugo mesto izvojevao učenik filološkog smera u Valjevskoj gimnaziji, Bogdan Petrović I5. Najnovija nagrada dodatno potvrđuje Bogdanov talenat jer je tokom tekuće školske godine već osvojio nekoliko nagrada iz književnosti i srpskog jezika. Za proteklo Držano takmičenje njegov mentor za latinski bila je profesorka u Valjevskoj gimnaziji, Brankica Perić.