16/06/2024
Najnovije vesti
Gradski odbor Demokratske stranke Valjevo DS poseta razgovor selo Lukavac 2. maj 2022.

NARODNA POSLANICA DS-a U LUKAVCU

Autor 03/05/2022

Tatjana Manojlović, narodna poslanica Demokratske stranke u budućem sazivu Skupštine Srbije, u ponedeljak, 2. maja, je sa članovima i predsednikom GrO DS Valjevo, Zoranom Jakovljevićem, posetila Lukavac i razgovarala sa meštanima.

Povod posete Lukavcu su ponovni pokušaji istraživanja borita i litijuma. Podsećamo, sredinom prošlog meseca, i pored sudskih zabrana, kompanija Euro Litijum Balkan je otvorila dve nove bušotine tačno na granici valjevsko – mioničkog basena.

Kao rođena Valjevka, potom i u svojstvu narodne poslanice Demokratske stranke u budućem sazivu Skupštine Srbije, Tatjana Manojlović, pružila je podršku meštanima Lukavca obećavši da će nadalje zajednički rešavati dati problem.

Tatjana Manojlović u razgovoru sa meštanima Lukavca

Zajedno ćemo rešavati ovaj problem, u skladu sa zakonskim sredstvima. Ako treba i drugim građanskim nenasilnim metodama otpora. Demokratska stranka je protiv otvaranja rudnika pod ovakvim uslovima krajnje netransparentnosti, medijskog mraka i poslova koje sklapa mala interesna grupa, na štetu velikog broja građana.

Sa građanima delimo bojazan da se na taj način nanosi nepovratna šteta i naša je obaveza da se svim raspoloživim političkim sredstvima tome suprotstavljamo,” rekla je Tatjana Manojlović prilikom obilaska terena u Lukavcu na kojima je Euro Litijum obavljao istraživanje borita i litijuma.

Tom prilikom, članovi i predsednik GrO DS, Zoran Jakovljević, podsetili su da je Demokratska stranka u Valjevu, odavno ukazivala na opasnosti koje izazivaju istraživanja i eksplatacija; kao i da će sa žiteljima Lukavca, sela koje se nalazi svega nekoliko kilometara od Valjeva, nastaviti borbu za zabranu istraživanja, iskopavanja i eksplataciji litijuma i borita.