24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • NARODNA STRANKA VALJEVO UPUĆUJE PRAZNIČNE ČESTITKE
Narodna stranka Valjevo Beograd Vuk Jeremić

NARODNA STRANKA VALJEVO UPUĆUJE PRAZNIČNE ČESTITKE

Autor 28/06/2022

U svom saopštenju, Gradski odbor Narodne stranke Valjevo čestita Vidovdan svim sugrađanima i žiteljima Srbije.

“U inflaciji raznih praznika u Srbiji često se zaboravlja na ovaj, najznačajniji i najveći praznik koji je sudbonosno vezan za našu istoriju, državnost, tradiciju i kulturu. Ako sagledamo sve događaje u istoriji naše zemlje koji su se dogodili na Vidovdan, dakle ne samo onaj najznačajniji na koji uvek prvo pomislimo – Bitku na Kosovu 1389., jasno je zašto ga nazivamo – najsudbonosnijim u istoriji Srbije.

Iz nekog razloga, delom s namerom, delom nenamerno, Vidovdan kao praznik je potisnut u stranu, a mnogi drugi daleko manje bitni se forsiraju, praznuju I čestitaju. Nekada, veliki Vidovdanski narodni sabori su bili deo naše tradicije i dan za koji smo se posebno pripremali nedeljama pre. Danas je to sinonim za nekakav politički skup iz 1992. godine.

28. jun je datum koji je duboko urezan u kolektivnu svest srpskog naroda i svakako da nijedan datum u istoriji Srbije nije ostavio toliko veliki i trajan ožiljak na srcu i u mozgu svakog Srbina.

Ožiljak koji je ujedno i bol i ponos, sećanje na stradanje i sećanje na hrabrost! Danas odajemo počast mnogim herojima koji su rekli – NE – Ne damo svoj rod, svoje potomke i svoju zemlju, uzmite naše glave!

Sa željom da svi mi na Vidovdan vidimo, progledamo, i zapitamo se da li smo opravdali i sačuvali sve ono za šta su drugi pre nas žrtvovali svoje živote, i da nam vid bude usmeren na sliku neke mnogo uređenije i bolje zemlje, zemlje zadovoljnih i nepodeljenih ljudi,

Gradski odbor Narodne stranke čestita svim građankama i građanima Valjeva i Srbije današnji praznik!” navedeno je u saopštenju GrO Narodne stranke Valjevo.