19/04/2024
Najnovije vesti

Nebojša Tadić održao konferenciju za novinare

Autor 14/12/2023

Danas je u Nebojša Tadić, odbornik Zdrave Srbije u sali Gradskog veća Valjeva održao konferenciju za novinare koju je iskoristio za predizborne poruke. Tadićevo obraćanje prenosimo u celosti.

” Poštovani predstavnici valjevskih medija, evo nas na kraju još jedne kalendarske godine. U ovo vreme se obično svode računi. Račune svode pojedinci, porodice, privreda, sportisti, mladi i stari. Red je da i mi koji sedimo u Skupštini grada Valjeva to uradimo. Pošto to ne rade oni koji predstavljaju Skupštinu, a ja nisam u odborničkoj većini, ostaje mi da u svoje ime kažem nekoliko rečenica povodom toga.

Što se tiče političkog dešavanja u našem gradu ova godina će biti zapamćena po sledećem:

Što se tiče gradskih vlasti, najkraće se može reći, u ovoj godini nisu napravili neke krupne greške i nisu povlačili neke štetočinske poslove, ali je ovo bila još jedna godina propuštenih šansi. Kada to kažem mislim na to da se nisu puno mešali u svoj posao, da su rutinski i krajnje birokratski, bez i najmanjeg entuzijazma, bez bilo kakve vizije za preporod grada Valjeva. Potpuni nedostatak vođstva i spremnosti da se izađe iz nasleđenog i preživelog komunističkog modela upravljanja Valjevom.

Što se tiče opozicije, ova godina će biti zapamćena po tome što je u našem gradu došlo do neke vrste obnove i jačanja gradskih odbora svih parlamentarnih stranaka. Sve stranke koje su delovale u Skupštini Srbije imaju solidno organizovane gradske odbore ili povereništava u Valjevu.

Takođe, nekoliko udruženja ili grupa građana dodatno su pojačala političku ponudu u našem gradu.To sve se dešava iz dva razloga. Prvo, najava vanrednih republičkih i redovnih gradskih izbora probudili su nadanja i ambiciju kod uspavanih članova i simpatizera tih partija. Drugo, Valjevo za razliku od ostalih gradova u Srbiji ima medije koji su profesionalni, u najvećoj meri objektivni i na kraju, što je vrlo značajno, otvoreni za praćenje delovanja različitih političkih grupacija, bez obzira na ideološku boju pod uslovom da pokazuju želju za pristojnim, tolerantnim i ozbiljnim delovanjem. Koristim ovu priliku da vama iz valjevskih medija odam priznanje i zahvalnost na takvom delovanju. Mi se nalazimo u periodu pred najveće crkvene, narodne i državne praznike. Sve će započeti izborima vanrednim republičkim izborima, koji treba da budu takođe praznik. Praznik demokratije, tolerancije, prava na slobodu govora i slobodu okupljanja, prava da biramo i budemo birani. Verujem da će Valjevo ovih dana i na dan izbora biti u tom smislu primer ostatku Srbije. Pozivam građane da izađu na birališta, iskoriste sva prava za koja su se mnoge generacije borile i na kraju izborile. Verujem da Valjevo ima kapacitet da pokaže da je grad koji u svim nacionalnim i državnim poslovima prednjači i uvek je uzor ostalim koji su i dalje duboko ukopani u partijske i ideološke rovove. Nikada ne smemo zaboraviti, da kandidati i glasači drugih političkih stranaka ili koalicija nisu neprijatelji već naše komšije, prijatelji, kumovi i rođaci. Naročito treba imati u vidu činjenicu da ovi izbori koji će se održati u nedelju 17.decembra ove godine su i uvod u za nas Valjevce najvažnijih izbora, onih gradskih koji nas očekuju u maju ili junu sledeće godine. Vanredni republički izbori koje ćemo obaviti za nekoliko dana su ne samo uvod u redovne gradske sledeće godine već i prilika da mi Valjevci, preko svojih stranaka i koalicija, treniramo sve izborne radnje kao i kontrolu samog izbornog procesa. Na kraju, čestitam vama i svim vašim čitaocima, slušaocima i gledaocima sve nastupajuće praznike.

Posebno vam čestitam prvi praznik koji dolazi, praznik demokratije. Predsednik Vučić, kada je raspisao ove izbore, čestitao nam je izbore. Ja vam čestitam praznik demokratije jer sam siguran da će 17. u Valjevu tako i biti”.