16/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • NEPOSREDNA NASTAVA I OD 6. DECEMBRA
Valjevo Poljoprivredna škola sa domom učenika Foto Dragan Krunić

NEPOSREDNA NASTAVA I OD 6. DECEMBRA

Autor 04/12/2021

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 6. decembra primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u periodu od 24. novembra do 01. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1601 (0.21%).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 15 (0.04%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 145 (0.36%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 16 (0.04%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,,Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave, navedeno je u obaveštenju resornog Ministarstva.