14/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • PREGLEDI ODRASLIH PACIJENATA U DOMU ZDRAVLJA OD PONEDELJKA
Valjevo Dom zdravlja Foto Dragan Krunić

PREGLEDI ODRASLIH PACIJENATA U DOMU ZDRAVLJA OD PONEDELJKA

Autor 04/12/2021

Zbog bolje epidemiološke situacije, od ponedeljka, 6. decembra će samo prizemlje Doma zdravlja biti namenjeno pregledima odraslih pacijenata na KOVID, dok će laboratorija na prvom i odeljenje Medicine rada na drugom spratu biti na raspolaganju ostalim pacijentima.

To znači da će ponedeljka lekari Opšte službe i Medicine rada ponovo ordinirati na drugom spratu Doma zdravlja – radnim danima od 7 do 20 časova, vikendom i državnim praznicima od 8 do 18.

U ambulanti Novo naselje radiće po jedan lekar u smeni, dok će ambulanta u Domu penzionera imati samo jednu ekipu u prvoj smeni, od 7 do 13.30 sati.

I periodični pregledi radnika iz firmi i drugi specifični pregledi (za izdavanje lekarskih uverenja za vozačke dozvole, lekarskih uverenja za nošenje oružja itd), koji su u poslednje vreme obavljani u ambulanti Peti puk, od 6. decembra ponovo će raditi u Domu zdravlja.

Prizemlje Doma zdravlja ostaje KOVID deo, radno vreme od 7 do 22 sata, gde će, osim testiranja i rendgen snimanja, ponovo biti aktivirana ordinacija za uzimanje krvi za laboratorijske analize.

Sugrađani sa temperaturom, prehladom i malaksalošću koriste glavni ulaz Doma zdravlja, a ostali na preglede ulaze na vrata iza Hitne pomoći.

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja, navedeno je u saopštenju iz Doma zdravlja Valjevo.