30/11/2023
Najnovije vesti
Učenici nastava škola Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

NEPOSREDNA NASTAVA OD 26. APRILA

Autor 25/04/2022

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, koje od utorka, 26. aprila 2022. godine, u skladu sa kalendarom za školsku 2021/2022. godinu, ostvaruju obrazovno-vaspitni rad, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 15. do 20. aprila 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 327 (0.05%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Samo je jedno (0.002%) odeljenje (17 i više učenika) koje je zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenilo način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana, navodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.