17/04/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-koalicija-Ujedinjeno-Valjevo-Moze-kzn-DS-LF-Va-NPS-Novi-DSS-Novo-lice-Srbije-SSP-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Nova koalicija Ujedinjeno Valjevo Može – sVAnuće

Autor 21/03/2024

Nova koalicija “Ujedinjeno Valjevo Može”, u čijem su lokalnom sastavu: Demokratska stranka, Lokalni front Valjevo – Zeleno Levi Front, Narodni pokret Srbije, Nova Demokratska stranka Srbije, Novo lice Srbije i Stranka slobode i pravde, predstavila je plan i program rada.

Javnost su već zaintrigirali tzv. tizer kampanjom “sVAnuće”.

Na konferenciji su, u ime nove koalicije “Ujedinjeno Valjevo Može” govorili: kao konferensije Ivan Manić, zatim Nemanja Jakovljević ispred Demokratske stranke; Željko Trifunović u ime Lokalnog fronta Valjevo — Zeleno-levog fronta; Miloš Milivojević iz stranke Narodni Pokret Srbije; Marko Nikolić, ispred Novog DSS-a; Jelena Đuranović u ime stranke Novo lice Srbije i Anja Ristović iz Stranke slobode i pravde.

Osnovne poruke koje su predstavnici stranaka ujedinjenih u koaliciju “Ujedinjeno Valjevo može” su da će ujediniti Valjevo i da će, nakon lokalnih izbora i pobede koalicije u koju čvrsto veruju, o Valjevu biti odlučivano u Valjevu. Takođe, naglašavaju:

”Uvešćemo zakonitost, odgovornost i javnost u rad lokalne samouprave. Da se zna ko, šta, kada i kako radi i koliko to košta”, i dodaju: “Ujedinjeno Valjevo Može. Sve.”

1. Ujedinićemo Valjevo kako bismo zajedno rešili probleme i iskoristili potencijale koje naš grad ima. Verujemo u naš grad. Ponosni smo na činjenicu da u njemu živi ili je rođeno toliko pametnih, vrednih i obrazovanih ljudi. Čvrsto verujemo da ti ljudi svojim znanjem, iskustvom, kontaktima i dobro voljom mogu da pomognu da naš grad reši svoje najveće probleme i iskoristi najvažnije potencijale. Ujedinićemo sve Valjevke i Valjevce dobre volje, jer smo uvereni samo tako naš grad može da ide napred, raste i razvija se, mudro koristeći, ali i čuvajući sve prirodne, kulturne i istorijske vrednosti koje naš kraj ima.

2. O Valjevu će se odlučivati u Valjevu. Pokazaćemo da Valjevo nije ničije predgrađe. Nikada više sa strane dovedeni partijski komesari neće donositi najvažnije odluke o našem gradu. Uključićemo u proces donošenja najvažnijih gradskih odluka sve naše sugrađane i tako obezbediti da se poštuju želje i potrebe Valjevki i Valjevaca.

3. Uvešćemo zakonitost, odgovornost i javnost u rad lokalne samouprave. Da bi gradska uprava i lokalna komunalna preduzeća bila u službi građana i privrede Valjeva obezbedićemo punu primenu propisa i potpunu javnost rada svih lokalnih organa, službi i javnih preduzeća. Da se zna ko, šta, kada i kako radi, kao i koliko to košta.