17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Uspeh juniorki Odbojkaškog kluba Valjevo
Odbojkašice Valjevo FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs

Uspeh juniorki Odbojkaškog kluba Valjevo

Autor 21/03/2024


Juniorski sastav odbojkaškog kluba Valjevo plasirao se među 16 najuspešnijih klubova u državi pošto je zauzeo prvo mesto u Kolubarsko – mačvanskoj ligi.

Ekipa sastavljena od devojaka rođenih 2005. i 2006. godine bila je najbolja u konkurenciji pet klubova a uspeh dobija na značaju ako se zna da je prva pozicija izborena u konkurenciji selekcija Uba i lajkovačkog Železničara, čiji su seniorski timovi godinama unazad u
vrhu klupske odbojke, gradskog rivala Srbijanke 014 i ljiškog Spartaka.

Detalj sa utakmice gradskih rivala

Devojke koje sa klupe predvode Đorđe Petrović i Radovan Stojanović su nakon osam odigranih kola imale identičan skor kao i Ub (sedam pobeda i jedan poraz), ali je prikupljeno tri boda više od rivala što je u ukupnom zbiru donelo prvu poziciju.
Rezultat ove generacije još jedan je pokazatelj dobrog rada sa mlađim selekcijama u klubu, a u poslednjem meču u kojem su savladali gradskog rivala Srbijanku 014 sa 3:1 pehar je kapitenu ekipe Jovani Đenić uručio predsednik Odbojkaškog saveza grada Valjeva Zoran Ivović.

Uručenje pehara kapitenu OK Valjevo

Mladim odbojkašicama sledi duel sa drugoplasiranim sastavom iz beogradskog regiona, a to će verovatno biti Partizan. U slučaju novog
trijumfa izboriće plasman među osam najboljih juniorskih ekipa u našem trofejnom sportu.
O talentu devojaka dovoljno govori i podatak da njih sedam ove godine uspešno nastupa i za seniorski tim u Prvoj ligi Srbije, drugom rangu naše odbojke. U klubu koji će naredne godine obeležili pola veka postojanja trenira oko 200 devojaka, među kojima su i one najmlađe u školi odbojke.