18/05/2024
Najnovije vesti

Nova pobeda Budućnost Krušika

Autor 07/04/2024

Fudbaleri Budućnost Krušika upisali su novu pobedu u prvenstu. Na stadionu u parku Pećina savladane je ekipa Jošanice rezultatom 2:0 ( 2:0 ).

Osokoljeni pobedom na gostovanju protiv Zlatibora valjevski fudbaleri krenuli su od prvog minuta sa napadima ka golu gostiju. Nije se čekalo za prvi gol. Nakon prekršaja u blizini kornera načinjenog nad Panićem, pri izvođenju je Starčević odlično uposlio kapitena Đermanovića koji je još boljim šutem savladao nemoćnog golmana gostiju Kahrimanovića. Igrao se četvrti minut.

Nastavljeni su napadi domaćina jer Jošanica nije nikako uspevala da se oslobodi pritiska valjevskih fudbalera, a već u 19.minutu bilo je 2:0 za domaću ekipu. Odličnu igru i formu potvrdio je i juče Panić, koji je odličnim prodorom i još boljim centaršutem uposlio Pavla Stojanovića koji je bio neumoljiv za 2:0.

I pre drugog gola bilo je prouštenih prilika u kojima se našao Đurić ali je gostujući golman bio uspešniji.

Drugo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri, ali se čini bez veće želje da dođe do promene rezultata. Najizglednije prilike za domaćina bile su kada je Starčević napravio dar-mar po desnoj strani 16-terca gostiju, došao do gol linije blizu gola, ali loše ubacio loptu u peterac. Stojanović je u 78.minutu pokušao da iznedadi gostujućeg čuvara mreže. Sa pola igrališta opalio je loptu u pravcu gola, a golman Jošanice na jedevite jade uspeo loptu da savlada na samoj gol liniji. Da je ovaj lob udarac završen golom verovatno bi bio na špicama sportskih događaja.

Jovan Jakovljević u jednom od prodora- foto Dragan Krunić

Budućnost Krušik je igrala u sastavu :  Milinković, Ivanović, Ranisavljević, Đermanović, Jakovljević, Panić (od 83. O. Milovanović), P. Stojanović, Starčević (od 73. Blažić), N. Stojanović (od 46. Aleksić), Đurić (od 56. Radičević), Petrović

Sa ova nova tri boda Budućnost se pozicionirala na šestoj poziciji sa 29 bodova. Šef stručnog štaba Kosta Marković obezbedio je šest bodova na tri poslednje utakmice, pa se čini da Budućnost Krušik polako ulazi u poziciju ne treba da brine za opstanak u ligi. Mada ima još dosta da se igra, težak raspored na početku prolećnog dela ipak nije mnogo poremetio planove.

U narednom kolu Budućnost gostuje u Zablaću gde se sastaje sa ekipom Omladinca.