29/05/2024
Najnovije vesti

Nova pobeda Budućnost Krušika

Autor 04/05/2024

Fudbaleri Budućnost Krušika upisali su devetu prvenstvenu pobedu u prvenstvu Srpske lige Zapad.

U Vrelu je pobeđena ekipa Vrelo Sporta rezultatom 0:2 ( 0:1 ) pa su valjevski fudbaleri novim bodovima zadržali visoko sedmo mesto na tabeli sa 36 osvojenih bodova.

Prvi gol postigao je Pavle Stojanović u 9. minutu nakon odlične asistencije Panića. Domaćin je u prvom poluvremenu na sve načine pokušavao da stigne do izjednačenja, ali je golman Budućnost Krušika Milinković činio čuda na golu, pa je iz tri 100% situacije uspeo da sačuva mrežu.

U drugom poluvremenu rasplamsala se borba na terenu, a domaćin je prednjačio u gruboj igri, pa je sudija Perić dodelio i dva crvena kartona. Najpre je isključen Živkov u 73. minutu jer je ošamario kapitena Budućnosti Petrovića, a u 81. minutu “pocrvenio” je i Kojić kome žuti karton nije bio dovoljan, pa je i on dobio isključenje.

Drugi goli postigao je Jakovljević u 85. minutu nakon odlične asistencije Panića, i time je stavljena tačka na ovu utakmicu.

Zanimljivo je i da sudija Perić nije svirao tri čista jedanaesterca za valjevski tim. U prvom minutu u kaznenom prostoru domaćina grubo je srušen Starčević. Penal čist kao suza sem za sudiju. U drugom poluvremenu Pavle Stojanović dva puta je “pokošen”, jednom čak sa leđa kada se nalazio sam ispred golmana, ali sudijska pištaljka je ostala nema.

Bilo kako bilo, igrači Budućnost Krušika ostvarili su pobedu nad ekipom koja je ovim porazom osigurala ispadanje iz Srpske lige Zapad. Pobeda je tim važnija jer je u jesenjem delu prvenstva Vrelo izvuklo bod u Valjevu ( 0:0 ).

Budućnost je igrala u sastavu: Milinković, Ivanović, Ranisavljević, Jakovljević ( od 89. Šobot ), Panić ( od 85. Nešković ), P. Stojanović, Starčević, N.Stojanović, Đurić ( od 68. Pavić ), Milovanović ( od 89. Blažić ), Petrović

U sledećem, 25 kolu Budućnost Krušik na stadionu u parku Pećina dočekuje ekipu Omladinca iz Zablaće. Omladinac je na domaćem terenu u poslednjem kolu igrao nerešeno protiv favorizovanog FAP-a, uz rezultat 4:4, a na tabeli zauzima deveto mesto sa 31 bodom . Početak utakmice je u 16.30.