24/06/2024
Najnovije vesti

Nova žetva medalja Sputnjik- Meta

Autor 10/07/2023

Biciklisti Sputnjik-MET mesecima blistaju na trkama i ovog vikenda ponovo su u Valjevo doneli dvocifreni broj medalja.
Na MTB Kupu Srbije koji je održan na teškoj stazi u Crnoj Travi, osvojeno je ukupno 13 medalja i to: šest zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane.

U ekipnoj konkurenciji, zlatne medalje osvojili su i mlađi i stariji poletarci, a mladji kadeti su bili drugi.
Medju pojedincima, najbolji utisak ostavili su mladji poletarci koji su taktički besprekornom, hrabrom i borbenom vožnjom ostvarili ubedljivi trostruki trijumf i to: zlatni Jovan Starčević, srebrni Vojin Popović i bronzani Toma Starčević. Sjajan je bio i pobednik trke poletaraca Filip Vukmir kao i trećeplasirani Sava Starčević. Uporni Marko Ćesarević je trku završio na četvrtom, a Stefan Simović na petom mestu.
Pojedinačnu pobedu u međunarodnoj konkurenciji briljantnom solo vožnjom sa nekoliko minuta prednosti ispred sportskih rivala, ostvario je trenutno najboljih srpski kadet u planinskom biciklizmu i reprezentativac naše zemlje Igor Davidov. Njegov brat Stefan, takođe je imao maestralni nastup kojim je opravdao nastupe za reprezentaciju Srbije. I on je osvojio zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji. Među mlađim kadetkinjama ponovo je odličnom taktičkim vožnjom do pobedničkog postolja stigla Mila Starčević koja je osvojila drugo mesto.

Mladi biciklisti Spztnjika na pauzi

Mlađi kadet Đordje Pavić je pokazao da je nova nada našeg biciklizma i nakon odlične vožnje stigao je do bronzane medalje. Njegov klupski drug Dimitrije Jezdić se ponovo istakao kao veliki borac koji je po tehnički zahtevnoj stazi dobro vozio prvu polovinu trke, ali je na kraju ostvario plasman oko desetog mesta što je bilo dovoljno za osvajanje drugog mesta u ekipnoj konkurenciji.
Kadetkinja Natalija Vasiljević je nakon uporne borbe sa rivalkama svoju trku završila na odličnom trećem mestu.

U biciklističkom klubu Sputnjik-MET se nastavljaju treninzi i pripreme za državno MTB prvenstvo koje se za dve sedmice održava u Pirotu i za očekivati je nove lepe vesti i dobre rezultate.