04/03/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Nove medalje za bicikliste Sputnjika

Nove medalje za bicikliste Sputnjika

Autor 01/05/2023

Mladi biciklisti Sputnjika ponovo su zablistali i opet su u Valjevo doneli dvocifreni broj medalja. Na drugom drumskom Kupu Srbije koji je održan u disciplini “kriterijum”, na kružnoj stazi Novosadskog sajma, osvojeno je ukupno 13 medalja i to: šest zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Ponovo je u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvaren u kategoriji poletaraca gde je u konkurenciji skoro 30 takmičara, od prvih pet -čak četvorica su biciklisti Sputnjika. Taktički besprekornom, hrabrom i borbenom vožnjom ubedljivi trostruki trijumf ostvarili su zlatni Filip Vukmir, srebrni Lazar Angelovski i bronzani Sava Starčević. Uporni Marko Ćesarević je bio peti, borbeni Aleksa Nedeljković deveti, dok se Stefan Simović plasirao u sredini grupe što je sve bilo dovoljno za nadmoćan trijumf u ekipnoj konkurenciji.
Pojedinačnu pobedu, briljantnim sprintom ostvarila je trenutno najbolja srpska mladja kadetkinja Mila Starčević. Treću uzastopnu zlatnu medalju među mlađim poletarkama ponovo je odličnom taktičkim vožnjom osvojila Djurdja Nedeljković koja je na taj način u velikom stilu proslavila svoj 10- i rodjendan. Prvo mesto, nakon borbene vožnje pripalo je Jovanu Starčeviću koji je hrabrom tehničkom vožnjom savladao zahtevnu stazu za njegov uzrast.

Biciklisti Sputnjika nakon završenih trka

Kadetska reprezentativka Nikolija Kulinčević je potvrdila visoku klasu i ubedljivo trijumfovala u trci kadetkinja u kojoj je Mila Starčević odvezla drugu uzastopnu trku posle svoje i osvojila odlično treće mesto.
Kadetu Igoru Davidovu je i pored velikog zalaganja izmaklo prvo mesto pa se morao zadovoljiti srebrnom medaljom, baš kao i mlađi početnici: Jovana Jelić i Toma Starčević.
Juniorski reprezentativac naše zemlje Stefan Davidov
je velikom upornšću i tehnički dobrom vožnjom osvojio bronzanu medalju.
Dobru vožnju pokazala je starija poletarka Natalija Kulinčević koja je bila peta, šesto mesto osvojio je borbeno Lazar Jelić, a u sredini grupe, zbog posledica bolesti, završili su mladji kadeti Dimitrije Jezdić i Đorđe Pavić, kao i talentovani Petar Damnjanović.

Odličnom vožnjom i zalaganjem na ovoj, ali i na prethodnim trkama, kadet Igor Davidov je ponovo obezbedio mesto u kadetskoj reprezentaciji naše zemlje za nastup na etapnoj “Maloj trci mira 2023” u Češkoj sledećeg vikenda.

Svi ovi dobri rezultati biciklista Sputnjika na drugom drumskom Kupu Srbije su ostvareni dobrim radom mladih sportista, podrškom roditelja i trenera u klubu i tek je za očekivati vrhunske rezultate i možda konačno ostvarenje visoko podignutog sportskog cilja – nastup na evropskom ili svetskom prvenstvu ili na Olimpijadi mladih (EYOF) ove godine u Sloveniji.

U biciklističkom klubu Sputnjik se nastavljaju treninzi i u narednim danima nadaju se novim lepim vestima sa dva kupa Srbije koji će se održati u Somboru i Raškoj.