28/05/2024
Najnovije vesti
plivacki-tim-Valisan-na-drzavnom-prvenstvu-na-Kosutnjaku-u-Beogradu-15-06-2022-Objektiva.rs-Valjevo-sport.jpg

NOVE MEDALJE ZA PLIVAČE VALISA

Autor 15/06/2022

Mladi plivači Valisa na prvenstvu Srbije za juniore i seniore održanom u Beogradu ostvarili su sjajne rezultate.

U velikoj konkurenciji 380 takmičara iz 38 klubova iz Srbije, Valis je nastupio sa osam takmičara, a najuspešniji su bili Anja Radojević i Maša Cvetković. Anja Radojević je postala seniorska vicešampionka Srbije u disciplini 100 metara leđno, dok je u disciplini 200 metara leđno osvojila bronzanu medalju.

Maša Cvetković je nastupila u juniorskoj konkurenciji i osvojila tri medalje, u disciplini 200 metara leđno i 400 metara slobodnim stilom osvojila je srebrne medalje, dok je u disciplini 1500 metara stigla do bronzane medalje.

I pored izuzetno teških uslova gde smo praktično mesec dana pre državnog prvenstva ostali bez mogućnosti korišćenja bazena u Petnici, uspeli smo da se organizujemo i budemo uspešni na ovom prvenstvu. Najveće zasluge za uspeh pripadaju plivačima, trenerima i roditeljima. U narednom periodu nas očekuju nastupi naših plivača u selekcijama regionalnog saveza i državno prvenstvo za kadete, a pozivamo sve sugrađane da prisustvuju tradicionalnom Petnica kupu koji organizujemo u subotu“, kaže sportski direktor kluba, Branislav Kovačević.

Inače, mlade valjevske plivače na državnom prvenstvu predvodio je trener Vladimir Bošković.