22/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • TOKOM AKCIJE PROTEKLOG VIKENDA SAOBRAĆAJNA POLICIJA OTKRILA 6.983 PREKRŠAJA
MUP Srbija Policijska uprava Valjevo Objektiva.rs kontrola saobraćaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja saobraćajna policija

TOKOM AKCIJE PROTEKLOG VIKENDA SAOBRAĆAJNA POLICIJA OTKRILA 6.983 PREKRŠAJA

Autor 15/06/2022

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena prethodnog vikenda, od 10. do 12. juna saobraćajna policija otkrila je 6.983 prekršaja, od kojih se najveći broj odnosio na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja.

Dozvoljenu brzinu kretanja prekoračilo je 3.099 vozača, 656 je sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 19 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a u službenim prostorijama na trežnjenju zadržano je 130 osoba.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija prekršajno je kaznila 1.235 osoba, a tokom akcije otkriveno je i 1.576 drugih prekršaja.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da će policija nastaviti da kontinuirano sprovodi ovakve akcije i ukazao da je poražavajuće da se i pored stalnih apela, upozorenja i pojačane kontrole, ljudi i dalje u saobraćaju ponašaju neodgovorno.

Policija će učiniti sve da smanji broj saobraćajnih nezgoda i broj stradalih, ali dokle god se pojedini vozači budu ponašali neodgovorno, dok ne postanu svesni da su time što su seli pijani ili drogirani u auto ugrozili svoj i tuđi život, zavili porodice u crno, uništili nečiju budućnost, mi nećemo imati bolje stanje“, rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da odgovornim odnosom prema sebi i celokupnoj zajednici, prema drugim ljudima, doprinesu ličnoj i opštoj bezbednosti, da poštuju saobraćajne propise, spasu svoj i živote drugih ljudi.

Posebno je pohvalio Policijske uprave za grad Beograd, Novi Sad i Jagodinu na rezultatima koje su ostvarile u toku sprovođenja ove akcije, navodi MUP.