22/07/2024
Najnovije vesti

Novi bod rukometašica Metalca

Autor 15/11/2023

Odličnom igrom rukometašice Metalca došle su do boda u susretu sa visoko kotiranom ekipom Topličanina u Prokuplju.

Rezultat od 29:29 (14:17) u susretu sa do tada drugoplasiranom ekipom na tabeli rezultat je odlične igre čete trenera Dušana Novokmeta, a malo je nedostajalo da u Valjevo stignu i tri boda.

Metalac je 55 minuta bio u vođstvu, u prvom poluvremenu valjevske rukometašice konstantno su bile u prednosti, u drugom poluvremenu prednost je rasla u nekoliko navrata i do sedam golova prednosti(22:15), dok je četiri minuta pre završetka utakmice semafor pokazivao 29:25 za valjevsku ekipu. Naredna dva minuta dogodile su se i u najmanju ruku čudne sudijske odluke, jer je valjevkama oduzeta lopta u napadu zbog navodnog pasivnog napada, a potom i u narednom dodela lopte domaćinu zbog igranja nogom domaće igračice ( tvrdili su da je valjevska rukometašica igrala nogom ).

Silnim pritiskom domaća ekipa uspela je da postigne golove i izjednači rezultat, a valjevskim rukometašicama ostaje žal za osvojenim bodovima jer su to svojom igrom i kretanjem rezultata u toku cele utakmice potpuno zaslužile.

U redovima Metalca najefikasnija je bila Obranovićeva sa 11, Pavlovićeva je postigla sedam , Mijailovićeva pet golova, dok su kod domaćina najefikasnije bile Lalićeva sa osam i Perovićeva sa pet pogodaka.

Rukometašice Metalca danas u 17 sati u Hali sportova u Valjevu igraju utakmicu 10.kola protiv ekipe Beograda, nova pobeda bi značajno poboljšala šanse za opstanak u ligi.