07/02/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • NOVI KRUG PROGRAMA UNAPREĐENJA ENERGETSKE EFIKASNOSTI
ministarka Zorana Mihajlović energetska efikasnost Beograd Objektiva.rs Valjevo

NOVI KRUG PROGRAMA UNAPREĐENJA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Autor 15/03/2022

Grad Valjevo je među 151 lokalnom samoupravom koje će i ove godine učestvovati u nacionalnom programu unapređenja energetske efikasnosti, za šta će na nivou Srbije biti izdvojeno četiri milijarde dinara.

Tim povodom, u petak je u Aranđelovcu, sa potpredsednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike prof. dr Zoranom Mihajlović, ugovor potpisao zamenik gradonačelnika Valjeva, Nemanja Petrović.

U ovom krugu, za sufinansiranje programa energetske efikasnosti, sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u Valjevu, opredeljeno je 60 miliona dinara, po 30 miliona će izdvojiti Ministarstvo i Grad Valjevo. Valjevo je jedan od tri grada koji su dobili najviše sredstava u ovom krugu.

Ovo je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu, kada je za naš grad izdvojeno ukupno 20 miliona dinara. S obzirom na veliko interesovanje građana, očekivanja od ovog projekta su velika, jer će značajno doprineti smanjenju potrošnje energenata, a samim tim i smanjenju zagađenja vazduha u Valjevu.

U toku je realizacija prošlogodišnjeg programa, za koji se prijavilo 460 građana u Valjevu, što je najveći broj prijavljenih u Srbiji.

Građani Valjeva će blagovremeno biti obavešteni kada će početi prijavljivanje za ovogodišnji program, za koji je u petak potpisan ugovor u Aranđelovcu.