14/07/2024
Najnovije vesti
Stefan Arsenijević Rat vremena u OŠ Andra Savčić Objektiva.rs Valjevo

PROMOCIJA ZBIRKE RAT VREMENA

Autor 15/03/2022

Promocija zbirke pesama “Rat vremena” malog maturanta, Stefana Arsenijevića, biće održana u petak, 18. marta 2022. godine, od 19 sati i 30 minuta, u holu Osnovne škole Andra Savčić.

Zbirka je nastala kao segment kulturno – obrazovnog projekta, ostvarenog pod pokroviteljstvom Grada Valjeva radi promocije dečjeg pesništva i kao podsticaj za umetničkim stvaralaštvom mladih.

Zbirka sadrži 50 pesama, nastalih tokom proteklih sedam i po godina i prati razvoj mladog autora, počev od pesama za decu, vedrih i često šaljivih, do pesama veoma ozbiljne tematike kroz koje provejava pesimizam. Na osnovu perioda nastanka, sadrži četiri tematske celine: Detinjstvo, Šuma i glista, Vera u gradu i Let u svet.

Koordinatorka projekta, profesorka Ivana Jovanović, o zbirci Rat vremena naglašava: „Bez obzira na vrlo zrelo sagledavanje i loših pojava u društvu i svetu, može se reći da u Stefanovoj poeziji ipak dominira zdrav optimizam. Stefan voli ljude i svet gde živi sa svim njihovim nesavršenostima. Inspiraciju pronalazi gotovo u svemu što ga okružuje. On živi svoju poeziju, stoga su njegove pesme namenjene, kako deci, tako i odraslima.“

Izdavači su AKUD Kosta Abrašević iz Valjeva, predsednica udruženja, Katarina Ašković i MM Multimedijska produkcija iz Beograda, direktor Milan Lakić.

Zbirku krase ilustracije učenika Treće osnovne: Anđelke Kostadinović, Valentine Jovičić, Vasilija Batinića, Vukašina Stanića, Dubravke Marković, Eve Selaković, Elene Savić, Lazara Andrića, Marka Arsića, Nikoline Jovičić, Nine Selaković, kao i autora pesama.

Stefan Arsenijević rođen je 2007. godine u Valjevu i pohađa OŠ Andra Savčić. Osvajao je nagrade na literarnim konkursima, a njegove pesme su objavljivane u različitim zbornicima i časopisima.

“Rat vremena” Stefana Arsenijevića, petak, 18. mart, 19 i 30, hol OŠ “Andra Savčić” u Valjevu.