28/02/2024
Najnovije vesti

NOVI RUKOMETNI KLUB U VALJEVU

Autor 31/12/2021

Već pet meseci u Valjevu obitava prvi privatni rukometni klub VA HANDBALL . Grupa ljubitelja rukometa, rukometnih sudija i profesora rešila je da se posveti radu sa najmlađim kategorijama, od avgusta meseca stidljivo krenuvši sa radom, ali su za kratko vreme uspeli da po valjevskim školama okupe 50 budućih rukometaša i rukometašica. Svi su uzrasta od trećeg do šestog razreda, sportski rečeno, pravo vreme za prve korake u sportu.

Nakon starta u Valjevu rukovodstvo kluba na čijem je čelu Milan Gajić doskorašnji funkcioner ŽRK Metalac, proširilo je svoj pogon i na Mionicu gde se već 40 učenika uključilo u aktivnosti kluba. Sa najmlađima rade već dokazani profesori fizičkog vaspiranja. Bivša rukometašica Vesna Nikolić, Slavica Ječmenica i Dejan Ilić. U rad kluba su uključeni i Vukašin Radosavljević,kao potpredsednik kluba, momak iz rukometne porodice, bivši rukometaš a sada rukometni sudija kao i Bojan jevremović, koji je na funkciji zamenika predsednika skupštine.

O radu novog kluba njegov predsednik Milan Gajić kaže: “Prezadovoljni smo odzivom dece u dosadašnjem delu. Iskreno, nismo se nadali da će odziv biti ovoliki, ali verujući u naše trenere i njihovu stručnost, nema sumnje da ćemo u narednom periodu biti još brojniji. Kao mlad klub do polovine sledeće godine nemamo pravo da učestvujemo na turnirima, ali raduje da smo već dobili pozive za učešće, pa ćemo sledeće godine startovati i sa turnirima. Uspeli smo da napravimo saradnju i sa Udruženjem dece obolelih od autizma, pa smo i njih priključili na treninge ponedeljkom. Radi se punom parom i zaista imamo razloga za zadovoljstvo. Na prednovogodišnjem treningu svih selekcija iz Valjeva i Mionice okupili smo u Hali sportova mnoštvo dece, gde su imali priliku da se upoznaju i uz našeg poznatog trenera Sašu Radosavljevića osete čari rukometa”.