19/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • NOVI USPESI MLADIH BICIKLISTA BK SPUTNJIK

NOVI USPESI MLADIH BICIKLISTA BK SPUTNJIK

Autor 16/10/2021

U Sremskim Karlovcima održan je poslednji ovogodišnji MTB Kup Srbije za sve kategorije. Takmičari BK SPUTNjIK su ponovo bili jedni od najuspešnijih sa ukupno 10 osvojenih medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji od čega čak četiri zlatne.

Mlađi poletarci su u ekipnom plasmanu zasluženo osvojili prvo mesto, a u pojedinačnoj konkurenciji svoju prvu medalju i to bronzanu osvojio je perspektivni Stefan Simović. Četvrti je bio Sava Starčević, dok se na petu poziciju plasirao Lazar Angelovski.

Debitant Aleksa Nedeljković se borbenom vožnjom izborio za plasman oko 10. mesta a Marko Ćesarević ovoga puta nije završio trku. U ženskoj konkurenciji u istom uzrastu, ovogodišnja trostruka prvakinja Srbije Natalija Kulinčević je osvojila srebrnu medalju. Najbolji pojedinačni rezultat od svih takmičara BK SPUTNjIK ostvarila je poletarka Mila Starčević koja je sjajnom i tehnički savršenom vožnjom zasluženo ostvarila svoju prvu pobedu u karijeri i zajedno sa svojom klupskom drugaricom Natalijom Tošić, koji je bila treća, u ekipnom plasmanu donela novo ekipno zlato za svoj klub.

U kategoriji poletaraca, i Đorđe Pavić je najavio veliki potencijal, do poslednjeg kruga bio treći, ali u samom finišu umor je odradio svoje pa je četvrto mesto njegov najbolji ovogodišnji rezultat. U istoj trci odličan utisak ostavila su tri mlada takmičara kojima je ovo bila prva trka – Filip Spasojević, Nemanja Pantelić i Bogdan Kovačević koji su ostvarili plasmane od 7. do 11. mesta. Na ovom Kupu prvi ekipni trijumf su ostvarile i kadetkinje najboljeg Valjevskog biciklističkog kluba. Srebrno odličje osvojila je Nikolija Kulinčević, a na četvrto mesto plasirala se Marija Ćesarević, što su izuzetno dobri rezultati pošto su mlade takmičarke prvi put vozile u ovoj starijoj MTB kategoriji i sve obradovali sjajnim nastupom.

U konkurenciji mlađih kadeta, odličan niz dobrih rezultata nastavio je mladi Igor Davidov koji je još jednom dobrom vožnjom došao do drugog stepenika pobedničkog postolja i potvrdio visoku biciklističku klasu. Najbolji valjevski biciklista Bogdan Angelovski je opravdao mesto člana naše reprezentacije od početka trke diktirao je jak tempo, bio ubedljivo prvi sve do poslednjeg kruga kada je zbog mehaničkog defekta morao da zastane i otkloni kvar nakon čega je morao da se zadovolji petom mestom. Njegov klupski drug, talentovani Stefan Davidov je pokazao da je spreman za velika ostvarenja, a osvojeno četvrto mesto je potvrda sjajnog potencijala. I ostali kadeti su bili dobri, mladi Viktor Simović je ostvario najbolji ovogodišnji rezultat osvajanjem šestog mesta dok se Nenad Nikolić plasirao oko 15 -e pozicije. Ovi dobri plasmani su doprineli osvajanju drugog mesta u ekipnoj konkurenciji.

Članovi BK SPUTNjIK su vrednim i upornim radom umnogome doprineli povratku Valjevskog biciklizma na staze uspeha kojeg u ovolikom broju nije bilo u poslednjih 30 godina jer je zbog nebrige mnogih bio doveden na niske grane. A već u sledećoj sezoni biće novih prilika da svi ljubitelji ovog sporta u gradu na Kolubari uživaju u pojavi i rezultatima 30 mladih ljudi koji vredno skoro svakodnevno treniraju i dostojno reprezentuju naš grad i našu zemlju na drumovima širom Srbije i Evrope.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

  Vesti