04/03/2024
Najnovije vesti
Valjevo novogodišnja predstava za decu kreativna radionica Pinokio

NOVOGODIŠNJA PIPI IZ PINOKIJA

Autor 23/12/2021

Novogodišnja bajka Udruženja Anđeli čuvari ovog decembra je predstava za decu Pipi Duga Čarapa koju su mališani iz Kreativne radionice Pinokio pripremili za svu decu, ne samo Valjeva, već sve koji mogu da prate predstavu putem Interneta.

Valjevo Vesna Lazić Anđeli čuvari kreativna radionica Pinokio
Predsednica udruženja Anđeli čuvari, Vesna Lazić, master vaspitač

Tim povodom, predsednica Udruženja Anđeli čuvari, Vesna Lazić, vaspitač MA, naznačava da su i prošle godine snimali novogodišnju predstavu, pa su se odlučili da i ove godine, putem internet prikazivanja predstave, svim mališanima ulepšaju praznike.

Ovo je 22 novogodišnja bajka. Dobili smo termin u Centru za kulturu Valjevo i snimili smo predstavu. Prikazaćemo je krajem meseca, prema našoj tradiciji 28. ili 29. decembra, u 18 sati, kada bi inače održavali predstavu, pred novogodišnje praznike. Premijerno ćemo je emitovati na našem YouTube kanalu, a rekla sam direktoru Centra za kulturu Valjevo da mogu besplatno da je prikažu u bioskopu, kao i svim televizijama koje budu htele da je emituju za novogodišnje ili božićne praznike,” naznačava Vesna Lazić, i dodaje:

Pripreme predstave u Kreativnoj radionici Pinokio

Ove godine smo prevazišli sebe, predstava je najduža do sada i traje 70 minuta. Ima najviše učesnika, živopisna je koreografija, brojne plesne numere, a scenografija je raskošna i prilagođena dečjim interesovanjima, tako da imamo kuću, drveće i kovčege blaga… Oslikali smo dva platna u dužini od 10 metara za potrebe predstave Novogodišnja bajka 2021. godine – Pipi Duga Čarapa,” naglašava Vesna Lazić da su sve za predstavu pripremili vaspitači iz Kreativne radionice Pinokio sa svojim saradnikom. Čak će i Pipi biti kao original, sa pegicama i velikim, narandžastim izokrenutim pletenicama, zahvaljujući veštini Mirka frizera.

Predstavu će prikazati online, ali novogodišnje paketiće pripremaju tako da će ih uskoro distribuirati i lično uručiti.

Uvežbavanje plesnih tačaka za predstavu

Poštujemo epidemiološke mere tako da smo odlučili da predstavu snimimo. Kada održavamo “Bajku” malo je stolica u velikoj sali, u odnosu na broj roditelja i dece koji tom prilikom dođu. Naše dvorište, u okviru Kreativne radionice Pinokio smo ukrasili, imamo veliku jelku, ledenice, sve smo uredili kao u “Zaleđenom kraljevstvu”. Divan je prostor i pozivaćemo naše štićenike, ili predstavnike udruženja sa kojima sarađujemo, pa će oni korisnicima svojih usluga nositi novogodišnje paketiće. U planu su i paketići za više od 160 mališana iz socijalno ugroženih porodica, koji pohađaju programe svih valjevskih vrtića, tako da će doći prevoz, paketići će biti označeni, i podeliće ih po objektima. Prinuđeni smo da na takav način uručimo paketiće ove godine,”

Mališani iz Kreativne radionice Pinokio

zaključuje predsednica “Anđela čuvara”, Vesna Lazić, master vaspitač, uz napomenu da joj je žao jer predstava neće biti održana uživo, ali je sigurnost sve dece, roditelja i staratelja, kao i vaspitača i saradnika na prvom mestu i da moraju da poštuju aktuelne mere.

Krajem sledeće sedmice biće premijera 22. po redu “Novogodišnje bajke.” Ove 2021. godine mališani će, pred novogodišnje i božićne praznike, uz pokon paketiće uploviti u prazničnu čaroliju sa Pipi Dugom Čarapom. Naravno, u novogodišnjoj predstavi treba očekivati i Deda Mraza, jednako humanog i dobrog, skladnog sa vrednostima Anđela čuvara iz Valjeva.