19/04/2024
Najnovije vesti
Novogodisnji-bazar-decembar-2023-FOTO-sjk-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Novogodišnji bazar – U suset Novoj 2024. godini

Autor 29/12/2023

Novogodišnji bazar na Gradskom trgu u Valjevu traje do 31. decembra i, pored podrške kreativcima i zanatlijama, pruža priliku za kupovinu jedinstvenih prazničnih ukrasa i darova.

Na inicijativu izlagača, Turistička organizacija Valjevo je ovog puta produžila period održavanja Novogodišnjeg bazara, tako da su proizvodi zanatlijskih radionica, kreativaca i udruženja dostupni u prazničnoj sezoni, svakodnevno od 10 do 22 sata.

Novogodišnji bazar raznovrsnim asortimanom robe privlači pažnju kupaca, uz sve veće interesovanje izlagača.

Vanja Ratković

Vanja Ratković, diplomirani biolog iz Valjeva, u “Natural Soap” proizvodi sapune na bazi maslinovog, odnosno kokosovog ulja koji su ne samo privlačnih mirisa, već i veoma dekorativni.

“Bavimo se proizvodnjom prirodnih sapuna uz dodatak različitih biljaka i voćnih kaša. Uglavnom proizvodni program je isti, uz više dekorativni dodatak”, naznačava i dodaje da su novine pretežno dekorativne prirode. Sada imaju miomirisne bukete i sapune u obliku ruža, kao i pakovanja malih raznobojnih sapuna. Uz velike sapune na prirodnoj bazi, imaju razne ukrasne i upotrebne korpice i sapune koji deluju kao prave krofnice, ili novogodišnji ukrasi. Pored toga, u ponudi su buteri za telo i keratinsko pakovanje za kosu: “100 posto prirodna maska za prehranu kose”, kaže Vanja Ratković i pojašnjava da se kupci uglavnom odlučuju za uobičajene proizvode: “Malina, med, đumbir, pomorandža, lavanda, aloja veliki, to je jedan od najprodavanijih sapuna, menta, limun – veoma dobar za muškarce za brijanje i crni protiv peruti i psorijaze, to je najzastupljenije.”

Na Novogodišnjem bazaru u ponudi su pretežno funkcionalni artikli, istovremeno – lepi i korisni, uz izbor od ručnog pletiva: patofnica, kapa, maštovito izgrđenih igračaka i torbica, sve do specijaliteta domaće zimnice.

Prema rečima Jelene, u rasadniku Josipović u selu Zvizdar, imaju raznovrsne zimzelene sadnice, kao i novogodišnje jelke.

“Sve su žive biljke u saksijama koje sam ja malo ukrasila za ove praznike. Birala sam tri vrste četinara koje su patuljastog rasta: elvudi, bulevardi i strikta, i imamo i minijaturne Pančićeve omorike, koje će vremenom da porastu. Ovaj aranžman Pančićeve omorike je 1300 dinara, a bez aranžmana je 700 dinara. Novogodišnje jelke su sa busenom, visina im je oko 1,40 cm i dve hiljade dinara su. Inače, imamo veliki izbor četinara, posetite nas u našem rasadniku”, poručuje Jelena iz Zvizdara.  

Podsećanje – Novogodišnji bazar u Valjevu od 20. decembra – možete pročitati OVDE

Novogodišnji bazar na Gradskom trgu traje još ovog vikenda. Turistička organizacija Valjevo podseća da već 5. i 6. januara 2024. godine, na platou kod Hrama Vaskrsenja Hristovog, sledi manifestacija Božićno seoce. U okviru prodajnog segmenta, planirane su 33 tezge. Više informacija – Turistička organizacija Valjevo, na 014/221-138 ili mejl: tov.marketing@mts.rs.