19/04/2024
Najnovije vesti
Novogodisnji-bazar-Valjevo-XII-2023 prenosi Objektiva.rs vesti Valjevo

Novogodišnji bazar u Valjevu od 20. decembra

Autor 15/12/2023

Novogodišnji bazar na Gradskom trgu u Valjevu počinje 20. i traje sve do 31. decembra 2023. godine.

Na zahtev izlagača, Turistička organizacija Valjevo je ove godine uspela da produži period održavanja Novogodišnjeg bazara, tako da će posetioci imati priliku da, tokom 11 dana, obraduju sebe i drage osobe jedinstvenim poklonima domaćih zanatlija i kreativaca, svakodnevno od 10 do 22 sata.

Sve veći broj samostalnih proizvođača je zainteresovan za učešće na Novogodišnjem bazaru. Za sada su 52 učesnika iz različitih udruženja, poljoprivrednih domaćinstava, malih zanatlijskih radionica i maštovitih rukotvoraca. Prijave traju još danas u Turističkoj organizaciji Valjevo, u Prote Mateje 1/1, 14000 Valjevo.

Direktorka Turističke organizacije Valjevo, Ana Marković podseća da pravo učešća na Novogodišnjem bazaru imaju sva pravna i fizička lica koja sama izrađuju svoje proizvode, a koji se uklapaju u praznični duh manifestacije, oslikavajući tradicionalne rukotvorine i narodne običaje valjevskog kraja. Takođe, u planu su tematske radionice za najmlađe posetioce.

Radost praznika Materice i Oci tokom Novogodišnjeg bazara je lepa uvertira i za predstojeću manifestaciju Božićno seoce, 5. i 6. januara 2024. godine koju četvrtu godinu zajednički priređuju Hram Vaskrsenja Hristovog i Turistička organizacija Valjevo.

Da se podsetimo – Novogodišnji bazar u Valjevu 2022. (ovde) i 2021. (ovde)

Na praznično ukrašenom platou ispred Hrama Vaskrsenja Hristovog u Sinđelićevoj, Valjevci i svi posetioci su već navikli na zanimljiv program protkan radionicama i predstavom za decu, kao i muzičkim programom pre tradicionalnog paljenja badnjaka. Takođe, tokom predstojeće manifestacije Božićno seoce u okviru prodajnog segmenta, planirane su 33 prigodno dekorisane tezge. Više informacija – Turistička organizacija Valjevo, na 014/221-138 ili mejl: tov.marketing@mts.rs.