17/04/2024
Najnovije vesti
novogodisnji-koncert-Muzicka-skola-Zivorad-Grbic-U-saonicama-putovanja-prenosi-Objektiva.rs-Valjevo New Year Happy Xmas Music

NOVOGODIŠNJI KONCERT UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE

Autor 29/12/2022

Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić” najavljen je za večeras, 29. decembra 2022. godine, od 19 sati, u koncertnoj sali škole.

Nakon punih sedam dana u kojima je MŠ Živorad Grbić realizovala ukupno devet novogodišnjih koncerata odseka škole i izdvojenih odeljenja u Lajkovcu, Mionici i Osečini, ova institucija zaokružuje ciklus prazničnih koncerata velikim Novogodišnjim koncertom škole.

Tradicionalni novogodišnji koncert škole okupiće na koncertnom podijumu preko 150 učesnika grupisanih u velike ansamble škole, horić pripremnog razreda, hor osnovne škole, devojački hor srednje škole, etno muzikološku sekciju škole, kamerne ansamble flauta, gitare, klavira i harmonika, gudački orkestar osnovne škole, kamerni gudački orkestar “Feniks” kao i najbolje soliste srednje škole.

Valjevska publika je navikla da Novogodišnji koncert uvek nosi i određenu tematiku, a ove godine učenici i kolektiv MŠ Živorad Grbić, opredelili su se da koncertnim repertoarom prirede svetsko putovanje te iz tog razloga ovogodišnji koncert i nosi naziv “U saonicama”, kaže direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

“Novogodišnji koncert je za sve nas u valjevskoj muzičkoj školi jedan od najlepših i svakako najzahtevnijih programa u paleti naših brojnih aktivnosti u toku školske godine.

Ovim koncertom se uvek potrudimo da na sceni predstavimo što veći broj naših talentovanih učenika i njihovih nastavnika kao i kreativno raspoloženje tipično upravo za godinu od koje se opraštamo, ali pre svega, ideja nam je da novogodišnjom muzikom pošaljemo našoj publici poruku koja će ih voditi vedrije i snažnije kroz Novu godinu, što za sve nas koji se bavimo muzikom i jeste glavna svrha naše umetnosti.

Ove godine smo izabrali putovanje kao lajt motiv koncerta, sa željom da ljude podsetimo da je kretanje, istraživanje, susret sa nepoznatim uvek način da proširimo i svoju ličnu misao i doživljaj sveta u nama i oko nas. Izborom tačaka, konferansom i novogodišnjom scenografijom potrudićemo se da taj lajt motiv i utiče na našu publiku u 2023. a na nas u školi svakako hoće, jer upravo Novogodišnjim koncertom najavljujemo jednu lepu kreativnu akciju koju ćemo sprovoditi do kraja ovogodišnje koncertne sezone, odnosno do juna 2023.

Mi smo institucija koja svojim programima privuče u toku godine jedan vrlo značajan broj poklonika muzičke umetnosti. Ipak, i ako vrlo otvoreni i dokazani kao domaćini i kreatori koncertnog života u našem gradu, još uvek nismo pristupačni za sve naše građane. Namera nam je da to u 2023. godini promenimo i da konačno MŠ Živorad Grbić napravi i rampu za invalide i obezbedi pristup i ovoj populaciji naših građana.

Verujemo da je umetnost ta koja uvek u stvarnosti gradi, stvara i donosi ono najlepše i iz tog razloga želimo da se potrudimo da sredstva za izgradnju rampe obezbedimo sami i to upravo našom muzikom.

Zato će upravo od našeg Novogodišnjeg koncerta, pa do kraja sezone, svi koncerti u organizaciji škole imati humanitarni karakter, odnosno biti povod za prikupljanje sredstava za izgradnju rampe.
Pozivamo Valjevce da nam se pridruže na našem Novogodišnjem koncertu, podrže našu novogodišnju želju, daruju našu muziku, naravno uživaju i zajedno sa nama dokažu da umetnost ima snagu da ostvari svaki san,”
navodi direktorka Muzičke škole “Živorad Grbić” iz Valjeva, mr Suzana Radovanović Perić.