25/05/2024
Najnovije vesti
Muzička škola Živorad Grbić Valjevo Objektiva.rs

NOVOGODIŠNJI KONCERTI UČENIKA MUZIČKE

Autor 22/12/2022

Muzička škola “Živorad Grbić” priređuje novogodišnje koncerte gudačkog, duvačkog i klavirskog odseka.

Koncerti Gudačkog odseka biće održani u četvrtak, 22. i u petak, 23. decembra, u Modernoj galeriji, od 18 časova. Na prvom koncertu će nastupiti učenici viših razreda osnovne muzičke škole, a na drugom koncertu će nastupiti učenici srednje muzičke škole.

Novogodišnji koncert najmlađih gudača biće održan u ponedeljak, 26. decembra od 18 časova, u svečanoj sali MŠ “Živorad Grbić”.

Novogodišnji koncert Klavirskog odseka zakazan je za utorak, 27. decembar, od 19 časova, u svečanoj sali valjevske muzičke škole.

Novogodišnji koncerti Duvačkog odseka biće održani u Valjevskoj gimnaziji u ponedeljak, 26. i u utorak, 27. decembra, od 18 časova.

Prema najavama iz Muzičke škole na svim novogodišnjim koncertima će nastupiti najtalentovaniji učenici navedenih odseka. Predstaviće se efektnim i virtuoznim komadima najvećih kompozitora svih epoha. Istovremeno, reč je o kompozicijama kojima će predstaviti svoj talenat na predstojećim republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2023. godini, te su ovi novogodišnji nastupi i svojevrsna premijerna izvođenja.

U susret proslavi punih sedam decenija postojanja Muzičke škole iz Valjeva, novogodišnji koncerti predstavljaju finale koncertne sezone u 2022. godini “Muzikalno, molim!“. Istovremeno najavljuju da će, do kraja školske godine održati istim tempo javnih nastupa svojih učenika.