12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA NA PUTEVIMA U VISINSKIM ZONAMA
Valjevo put šuma sneg zima kolovoz FOTO Snežana Jakovljević Krunić Ćelije Lelić Objektiva.rs vesti Valjevo

OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA NA PUTEVIMA U VISINSKIM ZONAMA

Autor 12/01/2023

U višim predelima valjevskog kraja, a posebno na putevima u planinskim zonama ima snega na kolovozima i do 5 cm, pa je obavezna upotreba zimskih guma i zimske opreme, uz opreznu vižnju, preporučuju JP Putevi Srbije.

Na putu drugog prioriteta A-170, Valjevo – Poćuta – Debelo brdo, na ovoj deonici je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na magistralnom putnom pravcu prvog prioriteta B-21, Podbukovi – Kosjerić – Požega – Arilje – Divljaka, preko Bukova, zbog snežnih padavina i zimskih uslova vožnje, na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Uz opreznu vožnju, zimska oprema je obavezna i na području Užica jer na kolovozima, posebno na putevima u planinskim predelima, ima snega do 5cm.

Na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere i na magistralnom putu prvog prioriteta B-21, Divljaka – Ivanjica – Javor, zbog snežnih padavina i zimskih uslova vožnje.

Na putnom pravcu Uzići – Užice – Čajetin – Nova Varoš – Prijepolje – granični prelaz Gostun na državnoj granici prema Crnoj Gori, preporučena upotreba zimske opreme i oprezna vožnja.

Na putevima u planinskim predelima na području Nove Varoši, Priboja, Prijepolja i okolnih mesta zbog i snega kojeg ima na kolovozu oko 5 cm, hladnog vremena i mraza moguća je pojava poledice u jutarnjim i večernjim časovima. Vozače očekuje usporena vožnja sa mogućim kraćim prekidima u saobraćaju.

Apelujemo na vozače da imaju više strpljenja, drže veće odstojanje između vozila i da na put kreću isključivo sa zimskom opremom,” navodi Auto – moto savez Srbije.

Na prilazima Kopaoniku, na putevima u planinskim predelima obavezna je upotreba zimske opreme. Zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim časovima moguća pojava poledice.

“Zbog moguće pojave magle na putevima, posebno na deonicama se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu,” navodi JP Putevi Srbije.