04/03/2024
Najnovije vesti

OBELEŽEN DAN VALJEVA

Autor 20/03/2022

Svečanom akademijom i dodelom nagrada najuspešnijima danas je u Centru za kulturu svečano obeležen Dan Valjeva.

U obraćanju prisutnima gradonačelnik Lazar Gojković je između ostalog rekao:

“Čast mi je da vas ove godine pozdravim u ime grada Valjeva u ovoj sali u kojoj smo se konačno okupili u velikom broju da lično čestitamo najboljim sugrađanima za uspehe u prethodnoj, ali i u svim ranijim godinama”.

“Valjevo je lep grad u kome žive pametni, obrazovani i dobri ljudi. Svoj valjevski pečat oni ostavljaju širom sveta i pronose dobar glas o našem gradu. I oni koji dođu u naš grad, vrlo brzo bivaju prihvaćeni i primaju sve dobre osobine pravog Valjevca.
Ponosni smo na dobitnike nagrade grada Valjeva i čestitam Komisiji za dodelu nagrada, na dobro obavljenom poslu. Zahvaljujem se i sugrađanima koji su predložili ovako kvalitetne kandidate”.

A danas su nagrađeni: Katarina Ćosić i Dragan Vilotić nastavnici razredne nastave, u oblasti obrazovanja i vaspitanja, i Nikola Savić u oblasti zdravstvene nege. Sara Janevska učenica Valjevske gimnazije i Tina Petrović učenica Muzičke škole nagrađene su za stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata. Za oblast nauke, inovacije i pronalazaštva nagrađena je dr Mirjana Antonijević postdoktorand Univerziteta u Notingenu, a za oblast medicine i brigu o zdravlju primarijus dr Živana Vitorović Jovanović, pulmolog i dr Dejan Ćesarević, hirurg specijalista.

U oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada nagrada je pripala Pravoslavnoj narodnoj hrišćanskoj zajednici ” Vozdviždenje časnog krsta ” i Dejanu Drajiću, predsedniku Udrućenja obolelih od multiple skleroze Kolubarskog okruga.

U oblaski kulture i umetnosti nagrada je pripala Gradskom mešovitom horu ” Abrašević “, a za oblast čuvanja i negovanja tradicije valjevskog kraja nagrađeno je Udruženje zavičajno bratstvo ” Mali kolar ” iz Oglađenovca.

Plivački klub ” Valis ” i Aleksandar Kovačević, vaterpolista Valisa i zlatni juniorski reprezentativac nagrađeni su za uspehe u polju sporta. Nagrada za životno delo pripala je Međunarodnom košarkaškom sudiji Tomislavu Jovančiću, dok je direktor Omni centra Aleksandar Njegovan dobio nagradu za afirmaciju Valjeva. Njegovan se novčanog iznosa od nagrade grada odrekao u korist talentovanih košarkaša i njihovog odlaska na pripreme u Grčku.

U oblasti poljoprivrede ove godine je nagrađen Mališa Pajković iz sela Kotešica, poljoprivredni proizvođač. Zbog dodele ove nagrade svečanoj sednici nisu prisustvovali predstavnici valjevskog SPS-a.

Prigodan program priredili su učenici Muzičke škole iz Valjeva i Mešoviti gradski hor Abrašević.

U nastavku proslave u Centru za kulturu održava se koncert grupe Crvena jabuka.