27/02/2024
Najnovije vesti
Dan-policije-MUPa-i-slava-Prve-Trojice-12-06-2022-polaganje-venca-rukovodstvo-PU-Valjevo-na-plocu-palim-policajcima. Objektiva.rs Valjevo FOTO Dragan Krunić

OBELEŽENI SLAVA I DAN POLICIJE I MUP-a

Autor 12/06/2022

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave i Dana policije, rukovodioci Policijske uprave u Valjevu jutros su u Brankovini položili vence na grob Jakova Nenadovića, vojvode iz Prvog srpskog ustanka i prvog popečitelja, tj. ministra unutrašnjih poslova.

Potom su, polaganjem cveća i venaca na spomen ploču koja se nalazi ispred zgrade Policijske uprave u Valjevu, odali počast poginulim policajcima.

Pored rukovodioca Policijske uprave Valjevo, cveće je položila i delegacija udruženja penzionisanih pripadnika policije i vatrogasno – spasilačkih jedinica.

U okviru obeležavanja slave i Dana policije, danas, od 17 časova, na platou ispred Centra za kulturu u Valjevu, sugrađani će imati priliku da vide vozila i deo policijske i vatrogasne opreme, dok će najmlađi moći da sednu za upravljače policijskih motocikala i automobila.

Na svečanoj akademiji u Beogradu, uz polaganje zakletve mladih pripadnika policijskih snaga, biće održano uručenje medalja najposvećenijim i najhrabrijim pripadnicima MUP Srbija.