30/05/2024
Najnovije vesti
Dan-policije-MUP-slava-Prve-trojice-Svecanost-Beograd-2021-foto-MUP.jpg Objektiva.rs Valjevo

OBELEŽAVANJE DANA POLICIJE

Autor 12/06/2022

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije, rukovodioci Policijske uprave u Valjevu, u nedelju, 12. juna, u 8.45 časova, položiće vence na grob Jakova Nenadovića u Brankovini.

Istog dana, u 9 časova, predstavnici policije položiće vence na spomen ploču poginulim policajcima, ispred zgrade Policijske uprave u Valjevu.

Takođe, građani će od 17 časova, na platou ispred Centra za kulturu u Valjevu, imati priliku da vide vozila i deo opreme, dok će najmlađi moći da sednu za volan policijskih motocikala i automobila.

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije, svečanim činom polaganja zakletve pripadnika MUP-a koji su tokom prethodne godine primljeni u radni odnos, od 11 časova, u beogradskoj Štark Areni biće održana svečana akademija čemu će prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova i rukovodstvo Ministarstva i Direkcije policije, porodice novih pripadnika i druge visoke zvanice.

Tradicionalno, najzaslužnijim, najposvećenijim i najhrabrijim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, na svečanosti biće uručene bronzane, srebrne i zlatne medalje.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.