16/06/2024
Najnovije vesti
Vesti-Valjevo-Objektiva.rs-uklanjanje-korova-hemijski-voz-Infrastruktura-zeleznice-Srbija-Foto-ZTP

Obezbediti košnice tokom uklanjanja vegetacije duž pruga

Autor 20/05/2023

Uklanjanje vegetacije duž pruge na relaziji Resnik – Valjevo biće obavljano u nedelju, 21. maja. Podsećanje za pčelare da zaštite košnice u zoni dejstva hemijskog voza.

Zbog obilnih padavina prethodnih dana došlo je do odstupanja u odnosu na prvobitni plan, tako da će hemijski voz, oko 8 časova ujutru krenuti iz Resnika radi uklanjanja rastinja na železničkom pravcu prema Valjevu, gde stiže oko 14 sati, saznajemo od Dragana Milutinovića, šefa organizacione jedinice ZOP Valjevo, koji napominje da ovaj posao IŽS obavlja svakog proleća. Nakon toga, u ponedeljak, 22. maja, hemijski voz iz Valjeva polazi prema teretnoj stanici u Užicu. Zbog toga podsećaju pčelare da zaštite košnice u zoni dejstva hemijskog voza.

Hemijski voz Infrastrukture železnice Srbije uklanjanja vegetaciju duž pruga u Srbiji. Uništavanje rastinja obuhvata obe stane pruge, na širini od pet i po metara od koleseka. Početkom maja je obavljeno na prugama Vojvodine, od Subotice i Sente.

Rastinje će u nedelju, 21. maja biti uklonjeno na relaciji Resnik – Valjevo, a 22. maja od Valjeva do teretne stanice Užice. Sutradan je planirano uništavanje rastinja na deonici Užice teretna – Vrbnica – Državna granica. Zatim na delu pruge Užice teretna – Požega – Kraljevo, a dan kasnije od Kraljeva do Lapova, napominje Infrastruktura železnice Srbije.