13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • OD DANAS KOVID AMBULANTA U DOMU ZDRAVLJA VALJEVO RADI OD 7 – 22 ČASA

OD DANAS KOVID AMBULANTA U DOMU ZDRAVLJA VALJEVO RADI OD 7 – 22 ČASA

Autor 07/09/2021

Od danas, utorka, 7. septembra 2021. godine, kovid ambulanta u Domu zdravlja u Valjevu radi od 7 časova ujutru, do 22 sata uveče, radnim danima i vikendom. Navedena odluka Ministarstva zdravlja odnosi se na teritoriju cele Srbije.
Zbog preopterećenosti kapaciteta KOVID ambulante Novo naselje, u kojoj je u proteklom periodu dnevno obavljano preko tri stotine pregleda i više od 150 testiranja, zbog čega su, od 26. avgusta, pregledi pacijenata sa sumnjom na infekciju koronom premešteni u zgradu Doma zdravlja Valjevo. Istovremeno je otvoren vakcinacioni punkt u holu Centra za kulturu Valjevo.

Pacijenti sa dijagnostikovanim KOVID-om i respiratornim infekcijama koriste glavni ulaz u zgradu, a lekarski pregledi su u prizemlju, na Odeljenju opšte medicine. Na raspolaganju je pet lekara, a zavisno od potrebe, taj broj će biti povećavan. Pacijenti sada čekaju na pregled u mnogo većem prostoru, nego u Novom naselju, tako da će pri lošim vremenskim uslovima više ljudi moći da bude unutar objekta.

Testiranje, uzimanje krvi za laboratorijsku analizu i snimanje pluća rendgen aparatom obavljaju u dnu hodnika, preko puta glavnog ulaza. Izdavanje rezultata je na info pultu. Opšta medicina i deo za dijagnostiku fizički su odvojeni od ostatka zgrade i taj deo je isključivo namenjen za KOVID preglede.

Sve ostale preglede građana obavljaju se na drugom spratu, gde ordiniraju lekari opšte medicine i medicine rada, a ulaz je sa zadnje strane zgrade, iza prostorija Službe hitne pomoći (kao i u periodu dok je trajala rekonstrukcija prednjeg krila). To je ulaz i za laboratoriju i za Ginekologiju – za žene i trudnice koje nemaju simptome respiratorne infekcije ili potvrđeni KOVID.

U KOVID ambulantu Ginekologije ulazi je na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje je u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz.

Zbog rada KOVID ambulante u Dom zdravlja, kao i zbog velikog interesovanja za treću dozu, vakcinalni punkt Doma zdravlja je od kraja avgusta u holu Centra za kulturu. Radno vreme je od 8 do 20 časova, vikendom od 8 do 18 sati, navedeno je u saopštenju iz Doma zdravlja u Valjevu.

Foto Dragan Krunić