15/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ODMAH POVEĆATI MINIMALAC, ZARADE I PENZIJE
Udruzeni-sindikat-Srbije-Sloga-02-08-2022-neophodno-povecanje-plata-i-penzija. Objektiva.rs Valjevo Srbija

ODMAH POVEĆATI MINIMALAC, ZARADE I PENZIJE

Autor 02/08/2022

Udruženi sindikat Srbije “Sloga” u saopštenju za javnost navodi da je neophodno povećanje zarada i penzija, kao i da izazivanje tenzija sa državama u okruženju predstavlja skretanje pažnje sa neprekidnog povećavanja cena i sve lošiji životni standard većine stanovništva.

“Povećanje plata i penzija koje nam gotovo svakodnevno u nekom od svojih obraćanja u javnosti prezentuje predsednik države Aleksandar Vučić nisu ništa nego puke metafore i fraze kojima godinama unazad manipuliše siromašnim narodom Srbije.

Umesto obećanja koje nam šalje sa TV ekrana tražimo trenutno povećanje zarada i penzija, posebno minimalca i to odmah sa avgustovskim obračunima.

Svakodnevni rast cena hrane i poskupljenje električne energije sve više pojačavaju inflaciju koja će do kraja godine obesmisliti najavljena povećanja. Ljudima je potreban opipljiv standard a ne opsenarske projekcije čoveka koji odugovlači mesecima sa formiranjem Vlade i preuzimanjem odgovornosti za tešku ekonomsku krizu koja sve više pritiska stanovništvo.

Stanje u Srbiji je dramatično, posebno u poređenju sa zemljama EU, a priča o magacinima sa graškom, pasuljem, pirinčom i palminim uljem su besmislice, jer i za to treba izdvojiti novca kojeg narod nema.

Dodatno uznemirenje unosi se tenzijama koje čujemo iz vladajuće strukture o nekakvom početku rata, denacifikaciji Balkana i izazivanjem veštačkih tenzija sa državama u neposrednom okruženju, koje su ciljano projektovane da skrenu pažnju da se govori o svakodnevnom povećanju cena hrane, opadanju standarda i gladi u porodicama penzionera i radnika koji žive od minimalca.”