19/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Održan je drugi VA Hand ball turnir

Održan je drugi VA Hand ball turnir

Autor 23/04/2023

U organizaciji škole rukometa VA Hand ball u hali sportova u Valjevu juče je održan drugi turnir u mini rukometu za mlađe kategorije.

Pored domaćina na turniru su natupli mlade rukometašice i rukometaši iz Čačka, Šapca, Kraljeva, Smederevske palanke, Bogatića i Loznice.

Bojan Jevremović, predsednik škole rukometa VA Hand ball rekao nam je nakon završetka turnira: “Danas je nastupilo 220 mladih rukometaša, i jako smo srećni da je odziv bio veliki. Gotovo sve ekipe su došle sa više takmičarskih kategorija- Mladost iz Čačka je došla sa dve ekipe, Metaloplastika iz Šapca sa pet, Medicinar iz Šapca sa dve, ŽRK Metalac iz Kraljeva sa dve ekipe, Lavići iz Svederevske Palanke sa jednom, Muški rukometni klub iz Kraljeva sa jednom, Mačva iz Bogatića sa jednom, Loznica sa dve, valjevski ŽRK Metalac 2015 sa tri ekipe, dok smo se mi kao domaćini predstavili sa sedam ekipa. Prezadovoljni smo odzivom, i ono što je nama najbitnije- svi su zadovoljni. To je najbitnija stvar od svega, jer to znači da smo uspeli u onome što smo planirali da uradimo. Ovaj turnir je mini i cilj je afirmacija rukometa, posebno u mlađim uzrasnim kategorijama rezultat je najmanje važan. Svi su pobednici, svi su dobili zlatne medalje.”

Kakvi su dalji planovi škole rukometa:

“Dalji planovi su da se širimo još više, i ono što je novost, krećemo da radimo sa predškolcima. I idemo do osmog razreda osnovne škole. Trenutno u dve naše škole, u Valjevu i Mionici imamo 120 polaznika. Govorim o stalnim polaznicima. Upis u našu školu bukvalno traje preko cele godine. Dovoljno je doći z Halu sportova ponedeljkom, utorkom ili petkom u 15 časova, ili utorkom i petkom u 8 časova ujutru, potpisati pristupnicu i upisali ste dete u školu rukometa. U narednom periodu plan je da omasovimo školu, i da budemo dobar temelj za perspektivne rukometašice i rukometaše”.

VA Hand ball već danas očekuju nove akcije. U Novom pazaru danas jsu na programu utakmice Super lige za dečake 2012.godište. Igraju se dve utakmice, protiv Lavića iz Smederevske Palanke i ekipe Novog pazara.