18/07/2024
Najnovije vesti

Održan memorijalni bokserski turnir “Pukovnik Milenko Pavlović”

Autor 08/07/2024

U organizaciji bokserskog kluba “Pilot Milenko Pavlović” na Gradskom trgu održan je memorijalni bokserski turtnr “Pilot Milenko Pavlović” koji je i ove godine svojim održavanjem nastavio da neguje sećanje na tragično nastradalog pilota pukovnika Milenka Pavlovića.

“Ove godine smo napravili memorijalni turnir znatno kasnije u odnosu na ranije godine, ali smo zadovoljni odzivom . Naime, imali smo takmičare iz bokserskih klubova iz Lazarevca, Beograda, Vršca, Zrrenjanina, Inđije i Novog Pazara. Zadovoljni smo i odzivom publike i ljubitelja boksa, jer se turnir održao pod visokim temperaturama, a takođe i kvalitetom boksa koji je prikazan”, rekao nam je Aleksandar Vučićević, saradnik u Bokserskom klubu “Pilot Milenko Pavlović”

Detalj iz jedne od borbi- foto Dragan Krunić

On je dodao: “Imali smo na programu 10 borbi u svim starosnim kategorijama, zbog zgusnutom rasporeda u boksu izabrali smo boksere za nastup koji su imali do 15 mečeva. Ako tome dodamo da smo imali i sparing mečeve koji su održani po pravilniku Bokserskog saveza Srbije, mogu da kažem da smo veoma zadovoljni ovogodišnjim memorijalom. Ne bi uspeli da organizujemo ovu manifestaciju bez pomoći Grada, pa se ovoga puta još jednom zahvaljujem. Ono što je jako važno, videli smo kvalitetan boks u svim uzrastima i svim kategorijama. Naša namera je da sledeće godine ovaj memorijal podignemo na još veći nivo, i da ovo bude ne samo dnevna manifestacija, već memorijal koji će trajati dva, a možda i tri dana.”

Najmlađi takmičari pokazali su dobro predznanje- Foto Dragan Krunić

Žiri kojim je predsedavao proslavljeni Jugoslovenski bokser Tadija Kačar nakon završetka nagradio je najbolje. Tako je za najboljeg boksera turnira proglašen je Nestor Rakić iz kluba organizatora (“pukovnik Milenko Pavlović), za najboljeg tehničara proglašen je Daris Fakvić iz BK Olimpikus iz Novog Pazara. Najborbeniji par su činili Lazar Tomić – BK Pilot Milenko Pavlović i Bodin Milovanović iz Bk Fokus. Najperspektivniji bokser je bio junior iz BK “Pilot Milenko Pavlović” Viktor Savić, a najperspektivniji mladi boseri su bili 12-to godišnji Konstantin Došljak iz BK Zvezdara i Aleks Kašlik iz Banata.

Za najboljeg trenera proglašen je Nemanja Stolić iz Lazarevca, a dodeljene su i zahvalnice koje su pripale Tadiji Kačaru, Nebojši Vukoviću i Milomiru Parjareviću.