13/07/2024
Najnovije vesti

Održan peti Tešnjarski pobednik

Autor 10/09/2023

Protekla nedelja u pravom smislu reči bila je pravi festival fudbala na stadionu “Krušik”. U organizaciji FK Tešnjar održan je peti Tešnjarski pobednik, na kome je učestvovalo 55 ekipa iz Srbije.

Celodnevni turnir koji je organizovan na visokom nivou okupio je kategorije od 2013. do 2017.godišta. U uzavreloj atmosferi utakmice je pratilo preko 1.500 gledalaca, uglavnom roditelja i članova uprave prisutnih klubova, a viđeno je mnogo lepih i uzbudljivih utakmica.

Najuspešnije škole fudbala po konačnim rezultatima bile su Škola fudbala Tešnjar i Škola fudbala Novante iz Beograda.

Beogradski Novante bio je najupsešniji u kategoriji najmlađih pobedivši u finalu šabačku Tika Taku sa 5:0, dok su mladi Tešnjarci u borbi za treće mesto pobedili šabački Sanrajs sa 4:0. Važno je napomenuti da je oba kategorija bila revijalna.

Generacija 2016 u finalnom meču odigrala je “tvrdu” utakmicu u kojoj je Tešnjar savladao minimalnim rezultatom 1:0 ekipu beogradske Crvene Zvezde.

Šabačka Mačva je u kategoriji 2015.godišta pobednik kategorije jer je u finalu savladala ekipu Respekt iz Loznice 3:0, dok je u kategoriji 2014.godišta ekipa Novante iz Beograda u finalu savladala lajkovački Železničar 2:0. U ovoj kategoriji fudbaleri Tešnjara u borbi za treće mesto savladali su ekipu ubskog Jednistva nakon boljeg izvođenja penala.

Najveća uzbuđenja priredila je najstarija kategorija- generacija 2013. Finalni meč između Tešnjara i Novantea završen je rezultatom 1:1, da bi nakon boljeb izvođenja penala pehar pripao valjevskoj ekipi.

Tešnjarski pobednik iz godine u godinu okuplja sve veći broj ekipa iz Srbije, a do sada je viđen veliki broj talenata, koji možda jednog dana postanu velika imena Srpskog fudbala.