25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • OMLADINCI FK BUDUĆNOST KRUŠIK 2014 U VIŠEM RANGU

OMLADINCI FK BUDUĆNOST KRUŠIK 2014 U VIŠEM RANGU

Autor 19/06/2022

Nakon neslavnog završetka prošlogodišnje sezone, omladinci FK Budućnost Krušik 2014 uspešno su se vratili u I ligu regiona Zapadne Srbije.

Odlično odigrana sezona rezultirala je osvajanjem drugog mesta (prvoplasirana je bila ekipa Novog Pazara), a u baražu su mladi valjevski fudbaleri najpre u sredu ostvarili pobedu od 4:2 protiv ekipe FK Sušica iz Kragujevca. Valjevci su u prvom susretu koji je obeležio het-trik Nemanje Jankovića napravili dobar kapital pred uzvratni meč.

U današnjoj utakmici domaći igrači su rano došli do vođstva od 1:0, u 20 minutu imali su šansu da povedu i sa 2:0, jer je svirana najstrožija kazna za domaćina. Ipak, mladi golman Budućnost Krušika Stefan Marković odličnom odbranom izbacio je loptu u korner. Probuđena i osokoljena valjevska ekipa uspela je da konsoliduje svoje redove, pa se na odmor otišlo minimalnim vođstvom FK Sušica.

Drugo poluvreme donelo je mnogo bolje izdanje valjevske ekipe, što je rezultiralo i izjednačenjem u 80.minutu. Fantastičnim udarcom u kontra ugao iz 16-terca rezultat je izjednačio Miloš Đurđević je “overio” povratak omladinskog pogona Budućnost- Krušika u Prvu ligu regiona Zapadne Srbije, srušivši tako sve nade domaćina za mogući preokret.

Nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz liga i omladinskog i kadetskog tima, dobar i ozbiljan rad svih trenera i novog rukovodstva, doneo je povratak i prvog tima u Srpsku ligu, ali i kadeta i omladinaca u viši rang. Čestitke igračima, trenerima i rukovodstvu FK Budućnost Krušik 2014.