15/06/2024
Najnovije vesti
Otvaranje izložbe dokumentarne fotografije "Slike grada 365" u Muzeju zavičajnih pisaca u Valjevu foto Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs

OSNOVANA ZBIRKA DOKUMENTARNE FOTOGRAFIJE “SLIKE GRADA 365”

Autor 29/03/2022

Izložba fotografija “Slike grada 365” otvorena je u Muzeju zavičajnih pisaca, prikazujući izabrane i darovane fotografije, prvenstveno dokumentarnog karaktera, čime je osnovana vredna kolekcija i koja će u narednim godinama biti nadograđivana.

Izložbu su otvorili Violeta Milošević, direktorka Matične biblioteke, Slobodan Ćirić, novinar i mr Vojislav Jovanović, direktor Moderne galerije Valjevo.

Matična biblioteka Ljubomir Nenadović iz Valjeva pokrenula je projekat “Slike grada 365” uz nameru da dokumentuje i sačuva sadašnjost, foto beleškama ljudi, događaja, arhitekture i lokaliteta iz Valjeva i okoline. Istovremeno, Matična biblioteka formira vrednu dokumentarnu građu i u digitalnoj formi, dostupnoj na sajtu valjevske Bilioteke.

Na prvi konkurs “Slike grada 365” javilo se pet autora. Za izložbu je izabrano 57 fotografija, snimljenih tokom 2021. godine.

Izložba je otvorena narednih 10 dana u Muzeju zavičajnih pisaca, u Ulici vojvode Mišića 27 u Valjevu.