06/12/2023
Najnovije vesti
Stranka slobode i pravde SSP Gradski odbor Valjevo 29. mart 2022. konferencija za novinare Gordan Milosavljević Branko Bane Ivković Anđelka Rakić lista Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić foto Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs Valjevo

“ZA OPSTANAK SRBIJE”

Autor 29/03/2022

Listu kandidata za narodne poslanike pod brojem 5 “Ujedinjeni za pobedu Srbije” podržali su i Valjevci, dr Boško Đukanović i Aleksandar Obradović, pored ostalog rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare Stranke slobode i pravde.

OPCIJE ZA ODLAZAK ILI NAJLEPŠI DAN
Prisutnima su se obratili predsednik GrO SSP Valjevo, Branko Ivković i potpredsednici, Gordan Milosavljević i Anđelka Đuričić Rakić, koja je rekla:

Mnogi ljudi me ovih dana pitaju: “Šta ćemo ako ne dođe do promene, ako ukradu?!” Neki spremaju opcije za odlazak. Ja ČVRSTO VERUJEM da će tog 4. aprila osvanuti najlepši dan u poslednjih 10 godina naših života.

Ono što mi je važno jeste da građani Valjeva znaju šta Ujedinjeni za pobedu Srbije sa Marinikom Tepić na čelu garantuju:

1. Stvorićemo pravednu Srbiju- u kojoj će svako ko se ogrešio o zakon odgovarati, a svako ko se ogrešio o ljude biti lustriran;

2. Uvešćemo ekonomski patriotizam- što podrazumeva ulaganje u domaću privredu, poljoprivredu, povećanje plata u svim sektorima, vraćanju rasprodatih nacionalnih bogatstava;

3. Napravićemo sistem u kom je čovek na prvom mestu, a to znači donošenje novog Zakona o radu koji će za razliku od postojećeg, garantovati normalne uslove za rad i položaj radnika, tri puta veći budžet za kulturu, besplatnu zdravstvenu zaštitu, udžbenike i obroke za đake i besplatnu prvu godinu studija;

4. Stavićemo život ispred profita jer ćemo jasno i nedvosmisleno zabraniti iskopavanje litijuma, bora, kao i izgradnju mini hidroelektrana i obavezati svaku kompaniju da poštuje ekološke standarde;

5. Formiraćemo Alimentacioni fond koji postoji u svim razvijenim zemljama sveta, a koji će omogućiti da samohrani roditelji imaju materijalnu sigurnost, a država će se refundirati od nesvesnog roditelja;

Anđelka Đ. Rakić potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs Valjevo

6. Donećemo Zakon roditelj – negovatelj koji već punih devet godina čeka u Skupštinskoj proceduri, kojim zakonom će biti izjednačen položaj roditelja dece sa invaliditetom sa položajem hranitelja, kako bi roditelji, a ne treća lica, brinuli o deci sa invaliditetom.

Da bismo ušli u ovaj proces ozdravljenja našeg društva, moramo da izađemo na izbore u nedelju 3. aprila i da glasamo ZA one koji UJEDINJUJU I KOJI IMAJU PLAN ZA MORALNI, EKONOMSKI, PRAVNI i SOCIJALNI OPORAVAK NAŠE ZEMLJE.

Zbog toga vas sve pozivam da 3. aprila zaokružite PROMENE IZ KORENA,” pozvala je potpredsednica GrO SSP Valjevo, Anđelka Đuričić Rakić.

MANDAT NARODNOG POSLANIKA PRIPADA VALJEVCIMA
Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Valjevu, Branko Ivković, advokat, je na 57. mestu za poslaničkog kandidata na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije i tom prilikom je rekao:

Rođen sam 1975. godine u Valjevu gde sam završio OŠ “Miša Dudić” sada OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović”. Nakon toga završio sam i Valjevsku gimnaziju, a zatim i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu – međunarodni smer.

Pripravnički staž sam obavio u Okružnom sudu u Valjevu, nakon čega sam se sada već daleke 2002. godine upisao u imenik advokata Advokatske komore Šabac, u okviru koje sam za punih 20 godina bavljenja advokatskom profesijom, obavljao i više funkcija, između ostalog i predsedavajućeg Odbora advokata Valjevo, na koju činjenicu sam posebno ponosan.

Oženjen sam i otac troje dece.

Do pre dve godine nisam aktivno učestvovao u političkom životu, a moja politička orijentacija je desni centar.

Odluka da prihvatim kandidaturu za narodnog poslanika nije bila laka. Međutim, kada znate da ćete za samo nekoliko dana izaći na crtu najvećem zlu u srpskoj istoriji zajedno sa 250 Spartanaca na listi Ujedinjenih za pobedu Srbije, na listi koju su podržali naši brojni poznati sugrađani, između ostalih i Aleksandar Obradović i Dr Boško Đukanović, kada svakog dana dobijate podršku od znanih i neznanih časnih i poštenih Valjevki i Valjevaca, nema dileme da ste na pravom mestu u pravo vreme.

Sasvim je jasno šta naši sugrađani očekuju od kandidata za narodnog poslanika sa liste Ujedinjeni za pobedu Srbije – njegova obaveza je da ponovo podigne barjak Valjeva u najvišem predstavničkom domu naše države, barjak koji više od jedne decenije stoji skrajnut u nekom od skupštinskih podruma prekriven prašinom.

Mandat narodnog poslanika više nikada ne sme biti mandat jednog čoveka, ne sme biti ni mandat stranke na čijoj listi je izabran, taj mandat pripada građanima Valjeva.

Trećeg aprila neće se voditi borba za poslaničke mandate i funkciju predsednika Republike Srbije, toga dana Srbija bije bitku za svoj opstanak, kao što je to činila mnogo puta u svojoj istoriji, ovog puta sa olovkom u ruci.

Tada ćemo imati priliku da baš tom olovkom povučemo liniju između dobra i zla, između pristojnosti i bahatosti, između laži i istine, između straha i slobode.

Zato, 03. aprila svi zajedno izađimo na izbore i glasajmo za ŽIVOT, za DOSTOJANSTVO i bolju BUDUĆNOST!”

3. APRIL JE ZNAČAJAN DATUM ZA SRBIJU
Prema rečima potpredsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Valjevu, Gordana Milosavljevića, 3. april je značajan datum za Republiku Srbiju, o čemu jasno kaže:

Tog dana će građani Srbije odlučiti u kakvoj državi žele da žive. Da li u državi ogrezloj u kriminalu i korupciji, u državi gde institucije države ne fukcionišu i gde o svemu odlučuje jedan čovek.

Ili, u državi koja brine o svojim građanima, u državi gde se posao dobija shodno stručnosti a ne pripadnosti partiji, gde se penzije ne otimaju, gde su plate i penzije dostojne čoveka, gde se poštuje zakon i važi za sve jednako.

Zato pozivam građane Valjeva, a posebno penzionere, da izađu na izbore 3. aprila i da na parlamentarnim izborima glasaju za listu Ujedinjeni za pobedu Srbije koja se nalazi na rednom broju 5 koju predvodi Marinika Tepić, a da na predsedničkim izborima glasaju za generala Ponoša tako što će zaokružiti redni broj 4,” zaključuje Milosavljević.

Na konferenciji je najavljeno da će Ujedinjena valjevska opozicija na dan izbora boraviti u prostorijama DS-a.