25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • OTVARANJE DIVČIBARSKE PIJACE 1. DECEMBRA
Valjevo Divčibare turistički info centar

OTVARANJE DIVČIBARSKE PIJACE 1. DECEMBRA

Autor 25/11/2021

Početkom sedmice u novom turističkom Info centru na Divčibarama potisani su ugovori o zakupu kioska na minipijaci na ovoj visoravni, sa najboljim ponuđačima koji su učestvovali na javnoj licitaciji, održanoj 13. novembra.

Ugovore o zakupu potpisala je v.d. direktora JKP “Polet” dr Biljana Pavlović i tim povodom zakupcima se obratila, uz uručenje ključeva, direktorka Turističke organizacije Valjevo, Ana Marković.

U samom srcu Divčibara nalazi se nova pijaca koja će sasvim sigurno biti pravi užitak za sve ljubitelje domaćih i tradicionalnih proizvoda. Divčibarska pijaca, u prethodnom periodu, izgledala je veoma loše, a sada će zakupci i kupci biti mnogo zadovoljniji.

Divčibare, kao najznačajnija destinacija valjevskog kraja, zaslužuje da se menja i prilagođava. Skoro svaki turista, boraveći na ovoj planini, želi da deo divčibarskog odmora ponese sa sobom, a to može da pronađe upravo na ovakvom mestu. Zahvaljujem se rukovodstvu grada Valjeva na čelu sa gradonačelnikom, Lazarem Gojkovićem na inicijativi i uspešnoj realizaciji ovog projekta.

Na renoviranoj pijaci je 27 tipskih objekata, koji se prema mišljenju mnogih, savršeno uklapaju u planinski ambijent. Od njih je 25 namenjeno za prodaju voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, mesa i prerađevina od mesa, domaće radinosti i suvenira, jedan je kiosk sa toplom i hladnom vodom i jedan za potrebe JKP Polet,” rekla je direktorka Turističke organizacije Valjevo, Ana Marković.

V.d. direktora JKP Polet, dr Biljana Pavlović naglasila je da će narednog meseca prirediti još jednu javnu licitaciju, a učesnici prethodne počinju da rade na novoj pijaci na Divčibarama već 1. decembra 2021. godine.

Sa najboljim ponuđuačima, koji su učestvovali na licitatciji, potpisani su ugovori na godinu dana i oni će plaćati mesečnu zakupninu po utvrđenom cenovniku JKP “Polet”. Zakupci se na novoj lokaciji nalaze od 1. decembra, kada pijaca zvanično počinje da radi. Vredni domaćini sa bogatim tezgama žele što bolje da predstave svoje proizvode. Na pomenutoj lokaciji bila je stara pijaca sa 18 tezgi, koje su uklonjene,” naznačava dr Biljana Pavlović, i dodaje:

Imajući u vidu da nisu svi kiosci iznajmljeni, održaćemo novu licitaciju u decembru. Kao i za predhodnu, licitacioni uslovi biće blagovremeno objavljeni u javnim glasilima,” rekla je za naš portal v.d. direktora JKP Polet Valjevo, dr Biljana Pavlović.

foto privatna arhiva