13/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo foto iz aviona Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

Otvaranje fabrike sanitarne opreme Hansgrohe  u Valjevu

Autor 25/06/2023

Kompanija Hansgrohe otvara novu proizvodnu fabriku u Valjevu, u utorak, 27. juna 2023. u 12 časova, u Industrijskoj zoni u Popučkama.

Tom prilikom, planirano je obraćanje generalnog direktora Hansgrohe, Hansa Jurgena Kalmbacha.

Nakon dve i po godine od usvajanja odluke  i 15 meseci od početka izgradnje fabrike u Valjevu, proizvodni pogoni su spremni za rad. Hansgrohe u Srbiji već ima više od 50 zaposlenih, a dugoročni cilj je 1000 radnika. Fabrika u Valjevu je najmodernija i najveća u okviru grupe Hansgrohe, za proizvodnju najprodavanijih linija slavina.

Nemačka kompanija Hansgrohe Group, osnovana je 1901. godine. Danas je jedan od globalnih lidera u oblasti, dizajna i inovacija u industriji sanitarne opreme za kuhinje i kupatila.

Dugogodišnju istoriju kompanije obeležile su brojne inovacije, kao što je patentiranje prvog ručnog tuša sa više programa. Uz dva brenda AXOR i Hansgrohe, kompanija simbolizuje inovaciju, dizajn, kvalitet i održivost širom sveta. Proizvodi su u upotrebi u brojnim hotelima sa pet zvezdica, privatnim vilama i korporativnim predstavništvima širom sveta, pored ostalih i u najvišoj zgradi na svetu – Burj Khalifa, jednom od najluksuznijih putničkih kruzera Queen Mary 2, predstavništvu Aston Martina u Majamiju, ali i u glamuroznom Excelsioru u Dubrovniku.

U kompaniji radi više od 5.600 ljudi širom sveta, a proizvodi  su dostupni u 150 zemalja sveta. Pored Nemačke, kompanija ima svoje fabrike u Francuskoj, Americi i Kini, od juna 2023. i u Srbiji.