13/06/2024
Najnovije vesti
Gorenje-Hisense-Europe-otvaranje-trece-proizvodne-hale-13.-septembar-2023.-prenosi-Objektiva_rs-News-vesti-Valjevo

Otvaranju treće proizvodne hale Hisense Gorenje u Valjevu prisustvovala i predsednica Vlade

Autor 13/09/2023

U Valjevu je otvorena treća proizvodna hala, u okviru fabrike Hisense Gorenje, za proizvodnju kombinovanih, dvokrilnih side-by-side rashladnih uređaja, u kojoj će u predstojeće tri godine biti otvoreno 1.020 novih radnih mesta.

Prva fabrika je otvorena pre 17 godina i ima 1.750 zaposlenih iz Valjeva i Kolubarskog okruga. Otvaranju trećeg pogona u Hisense Gorenje su prisustvovale brojne zvanice, kao i predsednica Vlade Ana Brnabić i gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković.

Tom prilikom, predsednik Hisense Europe, Hanson Han, pored ostalog je rekao: „U ovaj poduhvat uložili smo više od 45 miliona evra ističući našu posvećenost, kako evropskom, tako i domaćem tržištu. Sa ponosom najavljujem da će ovde u Valjevu čak 1000 novih zaposlenih uskoro postati deo naše Hajsens porodice. Ova impresivna brojka novih koleginica i kolega doprineće da brojka zaposlenih u Valjevu poraste na 2.750 i u Evropu više od 10 hiljada, i više od 100 hiljada zaposlenih širom sveta. Kolektivna sposobnost i marljivost naših Valjevaca doprineće u značajnoj meri našem uspehu.“

Hisense Europe donira moderan ultrazvučni aparat ZC Valjevo – pročitajte ovde

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, na otvaranju nove fabrike kompanije Hisense Europe u Valjevu rekla da će biti obezbeđeno hiljadu radnih mesta u naredne tri godine.

„Meni je veliko zadovoljstvo što sam danas u Valjevu, što imam priliku da prisustvujem obeležavanju još jednog izuzetno važnog dana za Valjevo, ali svakako i veoma važnog dana za Srbiju. Hisens sada zapošljava nešto manje od 1.800 radnika. Što znači da će samo u proizvodnji u naredne tri godine stići do broja od otprilike 3.000 radnika kada pogledamo sve ostale operacije Hisens grupe u Srbiji“, pred ostalog je rekla predsednica Vlade i u pogledu projekata čija je realizacija počela pre više godina, dodala:

“Moramo da završimo brzu saobraćajnicu Iverak – Lajkovac, da spojimo Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki. Da završimo projekat gasifikacije i povežemo ovaj proizvodni kapacitet i čitavo Valjevo na gasnu mrežu Srbije. I moramo da završimo sportsku halu, Gerontološki centar i čekamo upotrebnu dozvolu. Da uradimo Opštu bolnicu Valjevo u koju planiramo dodatne investiciju u iznosu od 110 miliona evra. Dolaziće ljudi iz čitave Srbije da rade u Valjevu“, naglasila je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić prilikom svečanosti otvaranja trećeg pogona fabrike Hisense Gorenje u Valjevu.

Otvorena savremena kantina za zaposlene fabrike Gorenje Valjevo – pročitajte ovde

U novom pogodu proizvodiće rashladne uređaje brendova Hisense, Gorenje i Asko, prvenstveno za izvoz na evropsko tržište. Novi proizvodni pogon se nalazi pored postojeće fabrike i obuhvata površinu od 30 hiljada kvadrata. U planu je godišnja proizvodnja oko 750.000 uređaja, dok je projektovani plan celokupne firme u Valjevu za naredne dve godine 1,7 miliona aparata.

Kompanija Hisense Europe ima proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, dok su razvojni centri u Švedskoj, Holandiji, Češkoj i Sloveniji. .