24/06/2024
Najnovije vesti
Svetionik znanja organizacija iRevolucija Valjevo Objektiva.rs

OTVORENE PRIJAVE ZA ŠESTI PO REDU “SVETIONIK ZNANJA”

Autor 19/06/2022

Svetionik znanja” već šest godina uzastopno je priređen kao društveno odgovorni program, osmišljen radi obrazovanja, kao i povezivanja mladih iz cele Srbije. Poput prethodne tri godine, organizacija iRevolucija je Partner za grad Valjevo.

Kroz učestvovanje na Svetioniku znanja mladi dobijaju priliku za zajedničko učenje i upoznavanje srednjoškolaca iz različitih gradova Srbije. Projekat započinje svečanim otvaranjem koji će biti održan od 29. do 31. jula, na Paliću.

Učesnici će imati priliku da prisustvuju trodnevnom seminaru sa obezbeđenim smeštajem, predavanjima, radionicama ali i zabavnom programu.

Tokom seminara timovi srednjoškolaca se upoznaju sa svojim mentorima i zajedno određuju i definišu projekte kojima žele da unaprede svoje lokalne zajednice i pripremaju se za izradu projekta.

Nakon seminara sledi dvomesečni rad na idejama ispraćen nedeljnim vebinarima sa relvantnim predavačima koji prate razvojni tok ideja srednjoškolaca.

Finalni projekti biće predstavljeni na završnom događaju koji će biti održan od 7. do 9. oktobra. Tada učesnici imaju priliku da svoju ideju predstave ispred stručnog žirija sastavljenog od predstavnika društveno odgovornih kompanija, humanitarnih fondacija, medija i organizacija koje imaju razvijene programe podsticaja omladinskog aktivizma i preduzetništva.

Učešće na Svetioniku znanja je višestruko korisno,

ali i zabavno,

a potpuno besplatno.

Zaintresovani učenici treće ili četvrte godine srednje škole koji žive na teritoriji Republike Srbije mogu da se prijave za učešće putem linka ili zvaničnih profila Svetionika znanja na društvenim mrežama. Konkurs je otvoren do 25. juna,” navedeno je obaveštenju organizacije iRevolucija iz Valjeva, partnerske organizacije u programu “Svetionik znanja“.

Prijave za Svetionik znanja 6.0