30/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • MUP: POJAČANE KONTROLE ŠUMSKIH PODRUČJA I VOZILA KOJA PREVOZE DRVA
prevoz-drva-na-kamionu-MUP-kontrola-Jedinice-za-suzbijenje-ekoloskog-kriminala-Prokuplje-i-Krusevac-foto-MUP-Srbija.jpg

MUP: POJAČANE KONTROLE ŠUMSKIH PODRUČJA I VOZILA KOJA PREVOZE DRVA

Autor 18/06/2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u cilju suzbijanja bespravne seče šuma, sprovode pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije, kao i pojačane kontrole vozila koja prevoze drva.

Detaljnom kontrolom, pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine su u toku samo jednog dana, u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplja i Kruševca, pronašli i otkrili pet kamiona koja su bila natovarena nelegalno isečenim stablima.

Pripadnici ove nedavno formirane jedinice, kamione natovarene neobeleženim stablima i bez posedovanja odgovarajuće dokumentacije, otkrili su u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava u Prokuplju i Kruševcu.

Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP „Srbija šume“, a protiv trojice vozača kamiona biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine nastaviće da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju naše šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu, navedeno je u saopštenju MUP Srbija.